SKAV: Kulatý stůl SKAV: Vzdělávejme se všeobecně - ale budeme pak stačit odborně?

úterý 18. dubna 2006 ·

Stálá konference asociací ve vzdělávání (SKAV) a Středisko vzdělávací politiky PedF UK pořádají v 10.00 hodin v aule ZŠ Vodičkova 22, Praha 1

Pravidelný kulatý stůl ke vzdělávací politice pod názvem „Vzdělávejme se všeobecně - ale budeme pak stačit odborně?“ V naší společnosti je to téma rozporuplné, na které existuje více pohledů a názorů. S těmito pohledy se budou moci účastníci diskuse seznámit ve vystoupeních panelistů.

Na otázku, zda žáci dostávají na středních školách rovnocenné všeobecné vzdělání, odpoví RNDr. Jana Straková, ISEA. Prof. PhDr. Petr Matějů, Ph. D., předseda ISEA, doloží na výsledcích výzkumů, jak velká je poptávka po růstu počtu gymnázií (a proč není vyšší).

Přinese rozšíření počtu gymnázií podle návrhu MŠMT větší části populace lepší všeobecné vzdělání a přípravu pro studium na VŠ – to je otázka pro PhDr. Martina Profanta, ředitele odboru analyticko-koncepčního, MŠMT

Dále se zeptáme, jak se na podíl všeobecného vzdělání a přípravy na profesi dívají zaměstnavatelé, zřizovatelé a ředitelé středních škol. Názor zaměstnavatelů bude prezentovat Vladimír Šiška, tajemník Hospodářské komory, pohled zřizovatelů PaedDr. Tomáš Bouda, vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Moravskoslezského kraje a stanovisko CZESHA přednese předseda Ing. Jaroslav Ponec.

Diskusi bude řídit jako moderátor RNDr. Jindřich Kitzberger, předseda SKAV. Výstup z diskuse bude uveřejněn na www.skav.czwww.ucitelske-listy.cz.

Kontakt: Jana Hrubá, jana.hruba@skav.cz .


SKAV

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.