ECOLOGICA – Příroda, les a krajina jižních Čech

Friday, April 7, 2006 ·

Unikátní osvětová a informační kampaň pro základní a střední školy, která je připravena pro celou Českou republiku, začíná právě v jižních Čechách. Poprvé se děti a studenti budou v takovém měřítku zabývat jihočeskou krajinou. Program je plný informací, podnětů a soutěží o ceny pro jednotlivce i kolektivy. Informační portál www.ecologica.cz startuje tuto vzdělávací a osvětovou kampaň.

Jihočeská krajina – pojem, který skloňují nejen umělci, turisté a milovníci přírody, ale nyní i děti a studenti našich škol.

ECOLOGICA je osvětová a mediální kampaň, která chce ukázat jihočeskou krajinu, její krásu a paměť. Svým prvotním záměrem je určena dětem a studentům jihočeských základních a středních škol.

Pořadatelé chtějí touto několikaměsíční akcí vyvolat v dětech zájem o krajinu a přírodu jižních Čech, o její vnímání a zejména poznání. Cílem je učit dívat se a vnímat krajinu jako celek, ve kterém všichni žijeme a který nás po staletí ovlivňuje. Stále je totiž v platnosti vzájemný vztah člověka a krajiny.

Oproti jiným celoplošným vzdělávacím akcím je zajímavé, že toto poznání předávají autoři projektu dětem pomocí moderních prostředků komunikace – zejména webového informačního portálu a multimediálního výukového a vzdělávacího CD, kde naleznou kolektivy žáků a studentů Výukový program ECOLOGICA. Součástí projektu je, kromě soutěží literárních, výtvarných a fotografických oborů také např. soutěž pro týmy žáků či studentů, a to v oboru webové komunikace s tématem nadmíru zajímavým. Zadání, které je realizováno se společností Microsoft zní: postavte nejlepší informační webový portál o jihočeské krajině. Soutěže jsou plné zajímavých a hodnotných cen, které jsou zajišťovány ve spolupráci s partnery akce.

ECOLOGICA se bude každým rokem věnovat jednomu regionu - kraji České republiky. Tím je zajištěn bezprostřední kontakt a komunikace s každým jednotlivcem i školním kolektivem, který se zúčastní soutěží či výukového programu ECOLOGICA.

Výukový program je plný praktických kroků, včetně pobytu v krajině a zpracovávání nabytých poznatků, literární, výtvarná a fotografická soutěž je samozřejmostí.

Tento výukový a vzdělávací program, který je založen zejména na principech udržitelného rozvoje a integrované výuky, zahajuje právem v jižních Čechách, které jsou známé svou zajímavou a hodnotnou kulturní krajinou.

ECOLOGICA je plná informací a soutěží o zajímavé ceny. ECOLOGICA se stane díky své práci ve školách a spoluprací s renomovanými odborníky z mnoha oborů, zajímavým informačním portálem o jihočeské krajině. A to i po vrcholu a ukončení celé osvětové kampaně, včetně vyhlášení soutěží a cen, které organizátoři plánují v měsíci září na českobudějovické výstavě Vzdělání a řemeslo.

Na úvod…

Celá staletí vychází a zapadá nad jihočeskou krajinou slunce. Celá staletí žijeme v této krajině a ovlivňujeme ji. Celá staletí žije tato krajina svým vlastním časem. Tato naše krajina ovlivňuje nás, ať už si to uvědomujeme či ne. Jsme vrostlí do její tváře a ona zanechává svoje rysy v našich povahách a skutcích.

Poznejme blíže její paměť, život jihočeské krajiny, který běží v čase vedle našeho života. Pojďme s naším programem ECOLOGICA pátrat v krajině, pomáhat, udržovat, učit se a poznávat.

Máme každý před sebou svoji krajinu, svoje místo života, kde žijeme, chodíme do školy, kde máme svůj domov. Můžeme blíže poznat její duši a popsat ji pro sebe a svoje blízké. Náš program ECOLOGICA chce přiblížit krajinu za městem, za obcí, krajinu mezi hlavními silnicemi, krajinu za obzorem i za první polní cestou.

Zapojte se do našich výukových programů ECOLOGICA, zapojte se do našich soutěží, choďte do přírody, do krajiny a na náš web www.ecologica.cz a získáte ceny, které vám ECOLOGICA a její partneři připravili v jednotlivých soutěžích. Hlavně však získáte vědomosti a poznání o jihočeské krajině, což je tou hlavní výhrou v programu ECOLOGICA.



press

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.