Evropská cena informačních technologií 2006

čtvrtek 16. března 2006 ·

Vítězové a držitelé Velké ceny budou zveřejněni 22. března ve Vídni.

Evropská cena informačních technologií (European IST Prize) je nejprestižnější evropské ocenění pro inovační produkty a služby založené na informačních a komunikačních technologiích. Prezident Rakouska Dr. Heinz Fischer, členka Evropské komise Viviane Redingová a vicekancléř Rakouska Hubert Gorbach zveřejní 22. března 2006 ve Vídni vítězné kandidáty.

Slavnostní předávání se uskuteční v císařském sídle Habsburků, ve vídeňském Hofgurgu. Ceremoniál je pořádán pod záštitou Evropské komise a rakouské vlády, která stojí v prvním pololetí roku 2006 v čele Evropské Unie. V letošním roce se o udělení cen ucházelo 213 inovačních produktů z 29 zemí.

Evropská cena informačních technologií (European IST Prize) reprezentuje to nejlepší z evropských inovací na poli informačních a komunikačních technologií, a to jak v oblasti výzkumu, tak komerčních aplikací. Zavádění počítačů, telekomunikací a mediálních technologií zcela mění naši společnost a významně přispívá k ekonomickému rozvoji. Proto se tyto technologie stávají v rámci Evropské unie prioritou.

Díky jedenáctiletému nepřerušenému rozvoji, mezinárodní prestiži a velkému zájmu investorů, je Evropská cena informačních technologií v současné době nejprestižnějším oceněním v této oblasti na světě.

Během vyhodnocování kandidátů je kladen velký důraz na inovaci a potenciál trhu, aby byla zaručena stabilita a trvalá udržitelnost vítězů. Vítězové se zviditelní a zlepší se jejich prestiž, takže budou mít lepší přístup k financím a mladým firmám to pomůže v jejich rozvoji.

Evropská cena informačních technologií je podporována Evropskou komisí v rámci programu IST a organizuje ji Evropská rada aplikovaných věd, technologií a inženýrství (Euro-CASE) z dvaceti evropských zemí.

Návrhy hodnotí nezávislí experti, které nominovala Euro-CASE. V dílčím hodnocení bylo navrženo dvacet nominovaných na Velkou cenu (Grand Prize).

Porota v čele s generálním ředitelem společnosti KPN Mobile, Guyem Demuynckem, určila v prosinci 2005 nominace a navrhla projekty, které by měly získat Velkou cenu. Na základě těchto doporučení vybere Evropská komise dvacet vítězů a tři držitele Velké ceny, z navržených dvaceti kandidátů.

Dvacet nominovaných na Evropskou cenu informačních technologií 2006 naleznete na internetové adrese: http://www.ist-prize.org.

Kontakt: Nadine Langová, tel.: +33-1-53-16-11-12; e-mail: nadinel@johnsonking.fr



press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.