Daně z příjmů přilákaly rekordní počet podnikatelů na internet

Wednesday, March 22, 2006 ·

Oficiální portál pro podnikatele BusinessInfo.cz se může pochlubit další rekordní návštěvností. V únoru zaznamenal téměř 170 tisíc návštěv, což je zhruba pětkrát více, než ve stejném období roku 2005. Podnikatele v únoru a březnu lákají zejména informace o daních z příjmů.

Redakce portálu www.BusinessInfo.cz již tradičně připravila přehlednou přílohu, která se výhradně věnuje daním z příjmů. Podnikatelé tak na jednom místě naleznou veškeré potřebné informace. Přílohu denně navštěvuje přibližně 6 000 uživatelů. Kromě praktických textů a návodů zde podnikatelé naleznou také garantovaný on-line formulář právě pro podání přiznání k dani z příjmů.  Formulář lze vyplnit v bezplatné aplikaci 602XML Filler, která umožňuje pohodlné online i offline vyplňování, přesný tisk i převod do PDF.

„O tento formulář mají naši uživatelé veliký zájem. Již na začátku roku se na něj  dotazovali, a proto jsem rád, že se i přes drobné komplikace na portálu BusinessInfo.cz objevil,“ říká Ivan Svoboda, koordinátor projektu BusinessInfo.cz.

Kromě daně z příjmu mohou podnikatelé využít i další formuláře. V aplikaci Interaktivní formuláře je k dispozici například žádost o výpis z rejstříku trestů, Přiznání k dani z přidané hodnoty, Ohlášení živnosti či Přiznání k dani z nemovitosti. „Máme v plánu doplnit aplikaci i o další formuláře, některé jsou dokonce již připravené, pouze čekáme na garanci příslušných úřadů. Nechceme na portálu umisťovat formuláře, které garanci nemají. Věřím, že příslušné úřady vyslyší přání podnikatelů a připravené formuláře odsouhlasí,“ doplňuje Svoboda.

Portál BusinessInfo.cz patří k portálům, které se snaží o maximální přístupnost stránek. „Při veškerých úpravách myslíme na postižené spoluobčany. I mezi nimi jsou podnikatelé a internet je pro ně mnohdy nejdůležitějším komunikačním prostředkem. Tento postup se nám vyplatil, protože dodržování pravidel o přístupnosti webu se výrazně odráží v rostoucí návštěvnosti,“ říká Radek Ježdík, člen projektového týmu portálu. Oproti únoru minulého roku, kdy ještě portál neodpovídal pravidlům o přístupnosti webu, se za rok návštěvnost zvýšila na zhruba pětinásobek.

Portál BusinessInfo.cz je oficiálním zdrojem informací pro podnikatele. Gestorem projektu je Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR (MPO), koordinací a realizací je pověřena národní proexportní agentura CzechTrade, příspěvková organizace MPO.

Portál BusinessInfo.cz se letos zapojil rovněž do projektu Březen – měsíc internetu. Hlavními partnery 9. ročníku  BMI jsou Česká pošta a GRISOFT, vzhledem k tematickému zaměření 9. ročníku BMI na e-government poskytují záštitu a podporu předseda vlády  a Úřad vlády České republiky, Ministerstvo financí, Ministerstvo informatiky,  Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo spravedlnosti,  Ministerstvo vnitra a portál BusinessInfo.cz.  Mediálními partnery jsou Český rozhlas, Protext – PR servis ČTK, deník Právo, vydavatelství Springer Media CZ, Vogel Burda Communications a časopis Egovernment, odborným partnerem FORInternet.

BMI sdružení je neziskové sdružení fyzických i právnických osob, jehož posláním je podpora rozvoje Internetu jako globálního komunikačního prostředku, charakteristického pro informační společnost. Jeho projekt Březen měsíc Internetu 2000 se umístil ve finále soutěže Stockholm Challenge Award, které se zúčastnilo 612 projektů z 80 zemí.



press

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.