Využívání Open Source na MěÚ Domažlice a ObÚ Ostrava-Jih

středa 15. února 2006 ·

Po Městském úřadě Děčín, navštívili v poslední době pracovníci Ministerstva informatiky ČR také úřady měst Domažlice a Ostravy-Jih, kde předmětem návštěvy byly opět ukázky a zkušenosti z nasazování a využívání Open Source produktů ve veřejné správě. Pracovníci ministerstva se setkali a diskutovali jak se správci informačních a komunikačních technologií (ICT) těchto úřadů, tak i s úředníky, kteří jsou běžnými uživateli těchto produktů. „Tato další dvě města nám opět ukázala, že využívání Open Source není žádným „experimentem“, ale plnohodnotnou standardní implementací ICT pro účely veřejné správy,“ uvádí Jan Ladin, vedoucí oddělení průřezových projektů EU a bezpečnosti ISVS z Ministerstva informatiky. „Open Source software v našem případě naplnil všechna očekávání, od snadné administrace ICT, přes dostupnost softwaru, až např. po ušetřené nemalé prostředky,“ řekl Josef Perzyna, vedoucí oddělení informačního systému z Úřadu městského obvodu Ostrava-Jih. S tímto souhlasí i Ivan Pavle, vedoucí odboru ICT a GIS z Městského úřadu Domažlice a dodává: „domnívám se, že významnou měrou by nám napomohlo, kdyby se Ministerstvo informatiky ČR také zasadilo o vyřešení otázky určení formátů pro výměnu dokumentů v rámci veřejné správy.“
http://www.micr.cz/scripts/detail.php?id=3058

dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.