Popadni kameru… Výzva pro všechny mladé filmaře!

čtvrtek 23. února 2006 ·

Evropská agentura pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci vítá příspěvky do prvního ročníku video soutěže „BOZ(P) na start! - Mladý evropský filmař roku“

Soutěž je součástí Evropského týdne 2006, který je pod heslem „BOZ(P) na start!“ věnován mladým lidem s cílem zajistit bezpečný a zdravý start jejich pracovního života.

„Tento rok se v naší kampani soustředíme na mladé lidi v práci, protože riziko pracovního úrazu je u nich o 50  % vyšší než v jiné věkové kategorii,“ vysvětluje Hans-Horst Konkolewsky, ředitel Evropské agentury pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci. „V rámci kampaně „BOZ(P) na start!“ agentura podpoří povědomí o existujících rizicích a jejich předcházení v podnicích a školách napříč Evropou. Prostřednictvím soutěže pro mladé filmaře chceme vyzvat mladé lidi, aby vyjádřili svůj pohled na problematiku bezpečnosti na pracovišti a podělili se tak s námi o své názory.“

Soutěže se mohou zúčastnit školy a mladí lidé do 19 let (k 30. září 2006), a to jednotlivci i týmy. Vyzýváme mladé lidi, aby natočili krátký dokumentární film, příběh, televizní reklamu, reportáž, hudební nebo animovaný snímek – cokoliv, co vystihne problematiku bezpečnosti a ochrany zdraví při práci – o pracovišti, lidech při práci a některých z potenciálních nebezpečí, rizik a hrozeb vyplývajících z pracovní náplně. Vybízíme tvůrce, aby pojali zadání tak široce, jak to jen bude možné, a nezamýšleli se pouze nad zřejmými skutečnostmi.

Soutěžní příspěvky, které musí být ve formátu DVD, smí zaslat pouze učitel nebo jiná odpovědná osoba z dané školy. Příspěvky od jednotlivých mladých filmařů nebudou přijaty. Délka jednotlivých soutěžních příspěvků nesmí překročit pět minut. Uzávěrka soutěže je 30. září 2006.

Soutěžní příspěvky bude posuzovat nezávislá porota složená z odborníků působících v oblasti komunikací a bezpečnosti a ochrany zdraví, která bude hledat vizuálně působivé příspěvky se silným příběhem a schopné zaujmout. Porota bude brát v úvahu tři kritéria – účinnost sdělení, zpracování tématu a celkový dojem. Agentura udělí ceny těm tvůrcům, jejichž snímky upoutají pozornost poroty. Autoři – jednotlivci nebo týmy – tří nejlepších filmů budou oceněni titulem „BOZ(P) na start…Mladý evropský filmař roku“ a pozváni na slavnostní předávání cen do španělského Bilbaa v březnu 2007.

Úplné znění pravidel soutěže a kontaktní údaje pro jednotlivé země najdete na internetových stránkách kampaně: new window http://ew2006.osha.eu.int.



press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.