Podpora zavádění mediální, multikulturní a globální rozvojové výchovy do školních vzdělávacích programů pražských SŠ a učilišť

sobota 11. února 2006 ·

Společnost Člověk v tísni nabízí pomoc se zapojováním témat mediální, multikulturní a globální rozvojové výchovy do školního vzdělávacího programu Vaší školy. Priojekt bude probíhat v následujících dvou letech. Cílem tohoto projektu je podpora zavádění mediální, multikulturní a globální rozvojové výchovy do školních vzdělávacích programů pražských středních škol a učilišť.

V případě vašeho rozhodnutí zapojit se do projektu můžeme Vaší škole nabídnout:

  • dodání sad audiovizuálních pomůcek, pracovních listů, scénářů vyučovacích hodin a modelových lekcí s tématy mediální, multikulturní a globální rozvojové výchovy 
  • dodání metodických příruček obsahujících příklady aplikace jednotlivých témat do projektů i do jednotlivých vyučovacích předmětů 
    pomoc se sestavováním školních vzdělávacích programů a zapojováním průřezových témat týkajících se mediální, multikulturní a globální rozvojové výchovy do těchto programů
  • Podmínkou pro získání těchto materiálů je pouze zavázání se k účasti alespoň jednoho pedagoga na některém z pořádaných seminářů.
    Připojení se k projektu by pro školu nemělo znamenat žádnou administraci ani finanční zátěž.

Společnost Člověk v tísni tímto projektem navazuje na své předchozí vzdělávací projekty. Vzdělávací program Varianty se již pátým rokem věnuje podpoře zavádění interkulturního vzdělávání (IKV) a globální rozvojové výchovy (GRV) do českého školství. Projekt Jeden svět na školách dodává již druhým rokem školám zapojeným do projektu zdarma dokumentární filmy i didaktické příručky.

Podrobnější informace o obou projektech naleznete na adresách http://www.varianty.cz a http://www.jedensvet.cz/skoly

V případě, že jste se rozhodli zapojit do připravovaného projektu, pošlete prosím e-mail nebo zatelefonujte koordinátorovi projektu, který Vám podá veškeré další potřebné informace.

Koordinátoři projektu:

Pavel Košák (+ 420 777 787 133 či + 420 226 200 415)
e-mail: mailto:pavel.kosak@clovekvtisni.cz

Ludmila Janovská (+ 420 777 967 133 či + 420 226 200 438)
e-mail: mailto:ludmila.janovska@oneworld.cz



press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.