Jan Wagner: Soutěž My Favourite eLearning Resource

středa 22. února 2006 ·

Od začátku února probíhá soutěž na portálu, iniciovaném Evropskou Komisí na podporu multimediálních technologií a internetu ve vzdělávání, elearningeuropa.info. Účastníci soutěže mohou do 17. dubna 2006 posílat svůj nejoblíbenější eLearningový zdroj, jeho stručný popis a zdůvodnění volby. V českých základních a středních školách není eLearning v širším slova smyslu nic nového, prakticky všechny školy využívají výukové programy všeho druhu, které byly dodané na CD-ROM většinou za dotace SIPVZ. Pokud ale budeme termín eLearning používat v užším slova smyslu, tedy jen jako on-line podporu výuky s využitím některého systému pro řízení výuky (LMS), není stav nijak povzbudivý. Existuje jen několik málo provozuschopných instalací MS Class Server nebo Moodle, případně jiného systému, ale využití žáky a studenty je jen minimální. Pro porovnání stavu je vhodné se podívat na portál, iniciovaný Evropskou Komisí na podporu multimediálních technologií a internetu ve vzdělávání, www.elearningeuropa.info. Ten má nyní přes 20 000 registrovaných uživatelů převážně z řad pedagogů.

Od začátku února probíhá na portálu soutěž My Favourite eLearning Resource, ve které můžete zaslat informaci o svém nejoblíbenějším eLearningový zdroj (může jít o webové stránky, ezin, on-line výukové aktivity, eLearningové kurzy atd.) a jeho stručný popis. Uzávěrka soutěže je pro účastníky ze zení EU 17. dubna 2006 a porota z členů redakce portálu na základě argumentace a popisu vybere z účastníků vítěze, který získá notebook dle vlastního výběru v ceně do 1000 eur. Vítězný zdroj pak bude na portálu vystaven. Případné dotazy k soutěži pište na info2@elearningeuiropa.info.

Do soutěže je již zasláno 180 nominací, namátkou uvádím:

K jednotlivým nominovaným zdrojům se budeme na stránkách České školy vracet, uvítáme pochopitelně i vaše náměty.



Jan Wagner

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.