INSPO 2006 představí novinky pro uživatele internetu se zdravotním postižením

úterý 28. února 2006 ·

Program „1 klávesou“ pro ovládání počítače jednou klávesou či ústy ovládaná počítačová myš InterMouse patří k novinkám, které představí konference INSPO 2006 – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami. Jako jednu z hlavních akcí Března – měsíce internetu ji pořádají v sobotu 11. března v Kongresovém centru Praha občanská sdružení BMI, Křižovatka.cz a AISO. Na konferenci budou rovněž předány ceny vítězům literární soutěže Internet a můj handicap. Účast na konferenci je zdarma, ještě je možné se zaregistrovat na www.brezen.cz.

Náměstkyně ministryně informatiky Jana Vohralíková seznámí účastníky s možnostmi, jak získat dotace na internetové projekty pro uživatele se zdravotním postižením. Dále se účastníci dozvědí, jak si mohou neziskové organizace pořídit počítače a vybraný software za velmi zvýhodněných podmínek, seznámí se s praktickým využitím internetové telefonie, s hlavními změnami, které přinese nový zákon o sociálních službách. Přesvědčí se o výhodách elektronické zdravotní knížky IZIP.

V sekci věnované internetu a zaměstnání bude představena řada projektů zaměřených na posílení šancí lidí se zdravotním postižením na trhu práce prostřednictvím zvládnutí informačních technologií. Druhá sekce se bude zabývat tvorbou bezbariérových webových stránek a soustředí se zejména na problematiku webových formulářů.

Na konferenci převezmou ceny vítězové druhého ročníku literární soutěže Internet a můj handicap. Došlo do ní 23 prací, tedy méně než vloni, zato jejich literární úroveň byla výrazně lepší. Příspěvky přesvědčivě dokumentují, jaký význam má internet pro lidi s nejrůznějším zdravotním postižením. Dokonce čím těžší postižení, tím víc nezastupitelným pomocníkem se internet stává. Vítěz soutěže získá mobilní telefon od společnosti Eurotel, další ceny věnovali společnosti Grisoft, Software602, Vogel Burda Communications a Jiřina Medveďová.

Konference INSPO 2006 je jednou z hlavních akcí 9. ročníku Března – měsíce internetu. Hlavními partnery BMI jsou letos Česká pošta a Grisoft, vzhledem k tematickému zaměření 9. ročníku BMI na e-government poskytují záštitu a podporu předseda vlády a Úřad vlády České republiky, Ministerstvo financí, Ministerstvo informatiky, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo spravedlnosti, Ministerstvo vnitra a portál BusinessInfo.cz. Mediálními partnery jsou Český rozhlas, Protext – PR servis ČTK, deník Právo, vydavatelství Springer Media CZ, Vogel Burda Communications a časopis Egovernment, odborným partnerem FORInternet.

Kontakt:

Jaroslav Winter, BMI sdružení, winter@brezen.cz, tel. 775 224 777, 234 602 267

BMI sdružení je neziskové sdružení fyzických i právnických osob, jehož posláním je podpora rozvoje Internetu jako globálního komunikačního prostředku, charakteristického pro informační společnost. Jeho projekt Březen měsíc Internetu 2000 se umístil ve finále soutěže Stockholm Challenge Award, které se zúčastnilo 612 projektů z 80 zemí.



press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.