E-learning fórum 2006 se zaměří na prakticky použitelná řešení

pondělí 20. února 2006 ·

Vzájemná komunikace a výměna názorů těch, do jejichž pracovní náplně patří implementace, tvorba či řízení e-learningových programů, je hlavním cílem konference E-learning fórum 2006. Pořádají ji 2. března ve Studijně informačním centru České zemědělské univerzity v Praze – Suchdole jako jednu z hlavních akcí letošního Března – měsíce internetu společnosti SEMIS a 1.VOX.

Když organizátoři před šesti lety připravovali první ročník konference,  byl e-learning vizí pro malou skupinu zasvěcených osob. Dnes jej běžně využívá v procesu vzdělávání řada firem a institucí. V praxi má e-learningové vzdělávání  různou podobu  a přináší různé zkušenosti a výsledky. Konference proto již opouští  koncept sdělování  a diskusí o tom, co je a co není ten správný e-learning, a zaměřuje se spíše na prakticky použitelná řešení a postupy.  Jednou z částí programu bude  přehlídka  e-learningových  kurzů i technologií pro jejich tvorbu. Novinkou  je rovněž diskusně kreativní modul realizovaný tzv. „open space technology“, jehož základním mottem  bude  „neobjevujme slepé cesty poznání“. 

E-learning fórum 2006 je tedy  zejména pro ty, kteří chtějí diskutovat, přemýšlet, předávat poznatky a učit se ze zkušenosti druhých, pro ty, kteří se přiklánějí k tomu pojetí  vzdělávání dospělých, které má za to, že ze vzdělávací akce si  mohu odnést pouze tolik, kolik (intelektu, úsilí) do ní vložím.

Aktuální informace o programu, stejně jako přihláška a materiály z předchozích ročníků konference,  se nacházejí na internetových stránkách www.e-univerzita.cz.

Konference, nad níž převzal záštitu rektor VŠ J.A.Komenského v Praze, bude jednou z prvních aktivit 9. ročníku Března – měsíce internetu. Hlavními partnery BMI jsou letos Česká pošta a Grisoft, vzhledem k tematickému zaměření 9. ročníku BMI na e-government poskytují záštitu a podporu předseda vlády a Úřad vlády České republiky, Ministerstvo financí, Ministerstvo informatiky,  Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo spravedlnosti,  Ministerstvo vnitra a portál BusinessInfo.cz.  Mediálními partnery jsou Český rozhlas, Protext – PR servis ČTK, deník Právo, vydavatelství Springer Media CZ, Vogel Burda Communications a časopis Egovernment, odborným partnerem FORInternet.

BMI sdružení je neziskové sdružení fyzických i právnických osob, jehož posláním je podpora rozvoje Internetu jako globálního komunikačního prostředku, charakteristického pro informační společnost. Jeho projekt Březen měsíc Internetu 2000 se umístil ve finále soutěže Stockholm Challenge Award, které se zúčastnilo 612 projektů z 80 zemí.



press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.