Peterka ml Jiří: Junior Internet – odrazový můstek pro mladé internetové nadšence

úterý 24. ledna 2006 ·

Již posedmé letos probíhá projekt Junior Internet, určený dětem a mladým lidem do 18 let, kteří se zajímají o Internet. Do 28. února se mohou přihlašovat se svými texty a webovými stránkami do internetových soutěží. Všichni poté budou pozváni na mezinárodní konferenci, která se uskuteční 1. dubna 2006 v Praze. Projekt Junior Internet může být zajímavým zpestřením výuky informatiky i jiných předmětů a může podnítit zájem mladých lidí o informační technologie.

Junior Internet probíhá již sedmým rokem v rámci Března – Měsíce Internetu (www.brezen.cz) a je určen všem mladým lidem do 18 let, kteří využívají Internet nejen k zábavě. Se svými webovými stránkami či texty o Internetu se mohou přihlásit do internetových soutěží. Účastníci soutěží pak budou pozváni na konferenci, na které bude připraven bohatý program o Internetu plný přednášek, prezentací, diskusí a soutěží o Internetu. Během konference budou mít možnost najít si kamarády se stejnými zájmy, navázat cenné kontakty, domluvit si spolupráci na internetových projektech a dozvědět se spoustu nových informací o Internetu. Vítězové soutěží obdrží hodnotné ceny z rukou ministryně informatiky a především možnost prezentovat své projekty na konferenci nejen před svými vrstevníky, ale i před novináři či internetovými odborníky. Na Junior Internetu již vyhrála řada mladých lidí, kteří dnes řídí úspěšné internetové projekty, pracují v internetových médiích nebo dokonce mají vlastní firmy a přitom jsou stále školou povinní. Junior Internet si bere za cíl stát se odrazovým můstkem pro mladé cílevědomé lidi a motivovat je úspěšnými příklady jejich vrstevníků.

Do internetových soutěží se mladí lidé mohou přihlásit nejpozději do 28. února 2006. Konference Junior Internet proběhne v sobotu 1. dubna 2006 na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy, U Kříže 2, Praha 5 – Jinonice. Připraven bude bohatý program plný přednášek, prezentací, diskusí a soutěží. Celý projekt Junior Internet organizují sami mladí lidé, kteří založili vlastní občanské sdružení Together Czech Republic.

Junior Internet ve 4 státech střední Evropy

Junior Internet probíhá ve všech státech Višegrádské čtyřky – v České republice, v Maďarsku, v Polsku a na Slovensku. V každém z těchto států proběhnou internetové soutěže a konference. Všichni vítězové soutěží se pak sjedou na závěrečné třídenní setkání do Prahy. V roce 2006 projekt proběhne poprvé ve všech čtyřech zemích a mladí lidé tak budou mít jedinečnou možnost navázat kontakty se svými vrstevníky z cizích zemí, dozvědět se o zajímavých projektech ze zahraničí či o vztahu mladých lidí a Internetu v těchto zemích.

Statistický průzkum „Internet a mladí lidé ve střední Evropě“

V rámci projektu Junior Internet proběhne i statistický průzkum na téma vztahu mladých lidí k Internetu. Všichni účastníci internetových soutěží z České republiky, Maďarska, Polska a Slovenska budou odpovídat na několik otázek, které budou poté vyhodnoceny a výsledky zveřejněny. Budeme tak mít jedinečnou možnost porovnat vztah mladých lidí k Internetu v jednotlivých zemí i vývoj za historii projektu Junior Internet.

Zapojení zdravotně postižených

Internet nabízí nepředstavitelné možnosti a může být jedinečnou příležitostí právě pro zdravotně postižené mladé lidi. Organizátoři se proto rozhodli co nejvíc je zapojit do projektu Junior Internet. Mladí lidé se zdravotním postižením se mohou přihlašovat do internetových soutěží. Porota soutěží udělí (stejně jako v minulých letech) speciální cenu mladým zdravotně postiženým účastníkům, pokud jejich práce budou výjimečné. Tomuto tématu bude věnován i jeden celý blok na konferenci Junior Internet. Mladí lidé se zdravotním postižením budou rovněž zastoupeni v organizačním výboru i porotě soutěží projektu Junior Internet.



Peterka ml Jiří

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.