Internetový kurz Učíme přemýšlet o Evropě

středa 25. ledna 2006 ·

Společnost Scio připravila na základě grantu Odboru pro informování o evropských záležitostech Úřadu vlády internetový kurz Učíme přemýšlet o Evropě. Tento kurz je určen pro všechny učitele středních škol, kteří v rámci svých hodin přednášejí svým studentům o problematice Evropské unie, tedy zejména pro učitele základů společenských věd, učitele zeměpisu a dějepisu, ale také pro všechny ostatní, kteří na různých pedagogických úrovních informace o EU předávají.

Kurz je koncipován tak, aby pomohl pedagogům naučit studenty vnímat události odehrávající se v rámci EU objektivně a kriticky. Kurz je utříděn do desíti ucelených lekcí (např. Co je to EU, Kdo jsou naši sousedé, Euro atd.), které obsahují aktuální informace o dané oblasti evropského dění a tvoří tak kostru vyučovací hodiny. Dále je v každé lekci navržen konkrétní výukový plán obsahující aktivity učitele i studentů a podněty k diskusi. Kromě toho jsou u každé kapitoly uvedeny informační zdroje, ze kterých může učitel čerpat další a doplňující informace. Kurz také obsahuje návrh testů k jednotlivým lekcím pro vytvoření zpětné vazby, slovník pojmů vztahujících se k EU, manuál pro práci s kurzem a další užitečné pomůcky do výuky o EU. Internetový kurz je přístupný na adrese http://www.scio-ops.cz/kurzEU, a to zcela ZDARMA.



press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.