Propagace vzdělávání učitelů v projektu PI – Informační gramotnost

pátek 26. srpna 2005 ·

Jedním z velmi důležitých úkolů spojených s realizací projektu PI – Informační gramotnost je informování škol, školských zařízení a odborné veřejnosti o novinkách a změnách, které v realizaci SIPVZ nastávají. Za účelem zvýšení povědomí o aktuálním dění v oblasti vzdělávání připravil odbor SIPVZ několik aktivit.

Informační letáčky

O prázdninách byly sestaveny a vytištěny tři letáčky formátu skládané A4. Obsahově se částečně překrývají, primárně jsou určeny pro tři různé skupiny příjemců:

  • letáček pro ředitele škol (PDF, 60 kB),

  • letáček pro ICT metodiky a učitele (PDF, 65 kB),

  • letáček pro lektory a školicí střediska (PDF, 68 kB).

Díky spolupráci s Národním institutem pro další vzdělávání budou tyto letáčky distribuovány do škol prostřednictvím krajských ICT koordinátorů NIDV. Pokud do Vaší školy z nějakého důvodu letáčky nedorazily nebo máte zájem o větší počet výtisků, kontaktujte svého krajského ICT koordinátora.

Články v Učitelských novinách

Od konce srpna bude v týdeníku Učitelské noviny vycházet pravidelně představení vždy jednoho volitelného modulu školení úrovně P. Národní garant modulu má formou kratšího článku možnost široké pedagogické veřejnosti představit obsah připraveného školení. Pevně věříme, že se podaří zaujmout učitele natolik, že zejména nové předmětové moduly (např. využití ICT v Českém jazyce, Matematice, Dějepisu, Chemii, Anglickém jazyce atp.) budou v letošním podzimu hlavním lákadlem školení úrovně P.

V posledním srpnovém čísle Učitelských novin bude zveřejněn rozhovor redaktora Radmila Švancara se zástupcem odboru SIPVZ, který se týká vývoje v projektu PI.

Konference a semináře

Tak jako v minulých letech i letos se budeme snažit účastnit všech konferencí, které obsahově zasahují do oblasti využívání ICT ve vzdělávání. Snahou odboru SIPVZ je účast i na takových akcích, kde se primárně nesetkávají „lidé od počítačů“. Budeme rádi za upozornění či pozvání na další zajímavé akce, kde by informace o možnostech škol v rámci SIPVZ byly pro účastníky zajímavé.

Celostátní konference SIPVZ

Dne 21. listopadu se v Brně uskuteční konference SIPVZ. Předpokládá se, že se jí zúčastní aktivní učitelé, kteří nějakým způsobem zasahují do realizace SIPVZ. Z hlediska projektu PI se bude jednat o národní garanty, zástupce školicích středisek a samotných lektorů školení. Podrobný program bude zveřejněn na serveru E-gram.

Ondřej Neumajer, MŠMT



dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.