Český překlad OpenOffice.org 2.0 dokončen

středa 31. srpna 2005 ·

Český lokalizační tým dokončil koncem července kompletní lokalizaci připravované nové verze kancelářského balíku OpenOffice.org.

OpenOffice.org 2.0 bude obsahovat kompletně přeložené české uživatelské rozhraní, nápovědu, český slovník synonym, českou kontrolu pravopisu a slovník pro dělení slov. Celkem bylo nutné přeložit 57 600 řetězců, což se českému lokalizačnímu týmu povedlo během pouhých osmi měsíců.

"Bylo nutné přeložit přes 1500 stran textu. Na překladu se podílelo 17 překladatelů," říká Adam Rambousek. "Máme první komunitní lokalizaci mezi všemi jazykovými projekty OpenOffice.org," dodává vedoucí projektu Pavel Janík, "překlad OpenOffice.org je přitom jeden z nejrozsáhlejších
překladů ve světě OSS." Komerční překlad by stál více než jeden milion korun.

Před vydáním finální verze 2.0 budou všechny přeložené texty zkontrolovány, aby byla zaručena vysoká kvalitu překladu. Důležité v této fázi budou informace o chybách v překladech, prosíme tedy o pomoc všechny uživatele.

OpenOffice.org je plnohodnotný kancelářský balík, který lze provozovat na všech hlavních operačních systémech a platformách. Obsahuje textový editor Writer, tabulkový procesor Calc, kreslící nástroj Draw a program na tvorbu prezentací Impress. Očekávanou novinkou je jednoduché databázové prostředí Base, ve kterém je možné snadno vytvářet databáze pro denní potřebu a které může sloužit jako frontend pro velké databázové systémy. Celý balík je kompletně počeštěn a připraven pro bezproblémové použití
v českém prostředí.

Kontaktní informace


Pavel Janík

vedoucí lokalizačního projektu

paveljanik@openoffice.org



Český lokalizační tým

http://cs.openoffice.org

press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.