Nový ročník soutěže o nejlepší multimediální projekt

středa 3. prosince 2003 ·

Již čtvrtým rokem vypisuje firma Siemens v České republice velkou soutěž pro školy. Žákovské a studentské týmy v ní soutěží o nejlepší multimediální prezentaci. Účast v soutěži neformálním a zábavným způsobem rozvíjí znalosti a dovednosti žáků a studentů v této oblasti, což pro ně v budoucnu jistě bude přínosem. Firma Siemens touto soutěží podporuje zájem dětí a mládeže o nové technologie. Soutěžní prezentace mohou být navíc vzhledem k vypsaným tématům užitečné nejen pro tvůrce samotné, ale i pro spolužáky, školu či obec.


Srovnání s minulými ročníky

Oproti předchozím ročníkům dochází v organizaci soutěže k několika změnám. Hlavní novinkou je, že letos poprvé u nás neproběhne národní soutěž, ale naše soutěžní týmy se zapojí přímo do soutěže mezinárodní, která nese název Join Multimedia. V loňské roce se do této mezinárodní soutěže zapojilo 1100 týmů z 34 zemí Evropy. České týmy však mají i ve velké mezinárodní konkurenci výbornou startovní pozici - v loňském roce se u nás do soutěže přihlásilo skoro 800 týmů!

Další změnou pro soutěžní týmy je podmínka, že prezentace musí být zpracována v angličtině nebo v němčině. Jazyková úroveň ovšem nebude mít vliv na umístění, aby nebyly zvýhodněny soutěžní týmy, pro něž je angličtina nebo němčina mateřským jazykem. Veškeré informace o mezinárodní soutěži budou zveřejňovány na webovských stránkách www.siemens.com/join_multimedia.

Aby byl soutěžním týmům usnadněn přechod do mezinárodní soutěže, budou základní informační materiály vydány také v češtině. Zároveň budou v češtině průběžně zveřejňovány informace na národních webových stránkách soutěže www.siemens.cz/multimediaprojekt.

Jako další podpora budou stejně jako v předchozích ročnících pro vedoucí soutěžních týmů uspořádány odborné prezenční semináře. Ty se budou kromě práce s multimédii zaměřovat též na tvorbu prezentace v cizím jazyce a další nové aspekty soutěže. Informace o seminářích jsou již k dispozici na českých webových stránkách soutěže. Soutěžním týmům, které nemají potřebné technické vybavení, budou opět bezplatně digitalizovány materiály pro prezentaci. Organizátoři mezinárodní soutěže dále uspořádají pro učitele vedoucí týmy bezplatný e-learningový kurz, který proběhne od poloviny února do poloviny března 2004.


Podmínky soutěže:

Soutěží se v několika kategoriích. Věkové kategorie jsou určovány věkem soutěžících:
1. kategorie - 12 až 15 let, 2. kategorie - 16 až 21 let. Další dvě kategorie jsou co do délky prezentace - krátká a dlouhá (Short Run: max. 100 MB, 1 - 20 stran; Long Run: max. 100 MB, 21 - 50 stran).


Témata letošního ročníku:

1. Škola a vědění - Výuka na přání: Učte se to, co chcete vy, a tak, jak vy chcete!
2. Země a lidé - Zaměřeno na: vaši hvězdu v záři reflektorů!
3. Věda a zaměstnání - Cestujeme časem a trhem práce: zaměstnání včera a dnes
4. Technologie a inovace - Carry the Spirit: stavíme digitální mosty.


Časový harmonogram soutěže:

  • od listopadu 2003 možnost přihlásit se do soutěže
  • 31. ledna 2004 termín zaslání přihlášek do „Join Multimedia 2004“
  • června 2004 termín zaslání soutěžních příspěvků
  • červen až srpen 2004 posuzování soutěžních příspěvků, ohodnocení porotou
  • září 2004 předání cen v Německu.


Letošní ročník lze považovat za přechodný. Bude totiž ještě zasedat také národní porota, která vybere nejlepší prezentaci v každé kategorii. Tyto prezentace získají národní ceny, ale zároveň je bude hodnotit i mezinárodní porota v Mnichově, která mezi výherce rozdělí ceny v celkové hodnotě 130 000 EUR. Umístění v národním hodnocení nebude mít vliv na umístění v mezinárodním hodnocení.

Všechny soutěžní týmy, které prezentaci úspěšně dokončí, obdrží diplom, stejně jako učitelé, kteří absolvují prezenční seminář nebo e-learningový kurz.

Vzhledem ke skvělým výsledkům loňských ročníků věříme, že v mezinárodní konkurenci naši reprezentanti uspějí a účast v soutěži pro ně bude velkým přínosem bez ohledu na jejich umístění. Seznámit se s moderními technologiemi, uplatnit svou kreativitu, vyzkoušet si řízení projektu a práci v týmu - a případně se zapojit i do týmu mezinárodního - to vše jsou znalosti a dovednosti, které jistě každý ve svém budoucím životě zúročí.

Bližší informace mohou získat všichni zájemci na níže uvedených kontaktech.


Kontakty:

Kancelář soutěže „Join Multimedia“
Agentura DAHA, s. r. o
Na Veselí 56, 140 00 Praha 4
Telefon: 261 226 973
Fax: 261 213 282
joinmultimedia@daha.cz
www.siemens.cz/multimediaprojekt

Wettbewerbsbüro „Join Multimedia“
Quagliostraße 9, 81543 München, BRD
Telefon: (++49 89) 62 17 11-0
Fax: (++49 89) 62 17 11-20
joinmm@newevents.de
www.siemens.com/join_multimedia



press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.