Dominiáda 2003

neděle 23. listopadu 2003 ·

DOMINIÁDA 2003 je již 4. ročník soutěžní přehlídky rozhlasových pořadů pro děti a o dětech. Stejně jako v předchozích letech pořádáme Dominiádu 2003 pod záštitou Českého výboru pro UNICEF jako příspěvek k Mezinárodnímu dni dětského vysílání, který připadá letos na neděli 7. prosince. Přehlídku připravuje občanské sdružení Klub Domino, Dětská tisková agentura za finanční podpory Ministerstva kultury ČR. Jejím posláním je zmapovat současný stav a úroveň rozhlasových pořadů věnovaných dětem. Zároveň chceme přehlídkou připomenout odkaz redaktora Bohumila Koláře, zakladatele moderního rozhlasového vysílání pro děti.

Víme, že téměř každé rádio věnuje dětem určitý vysílací čas, byť je to jenom několik málo minut denně (např. telefonické vzkazy, soutěžní otázky) a může to být rozhlas nejen velký, známý v celé republice, ale třeba i docela malý, který vysílá pouze pro žáky jedné školy. I takové příspěvky do DOMINIÁDY patří. Naší snahou je zmapovat možnosti, kterými dnešní rozhlas může zaujmout nejmladší posluchačskou generaci.


Jak se přihlásit?

Do Dominiády 2003 může přihlásit rozhlasový pořad pro děti nebo o dětech kterékoli rádio (veřejnoprávní, soukromé, internetové, amatérské atd.), působící na území České republiky. Na formě, žánru ani stopáži pořadu nezáleží. Počet přihlašovaných pořadů není omezen. Jedinou podmínkou je, že pořad byl odvysílán v roce 2003. Přihláška viz. http://www.radiodomino.cz/dominiada03.htm


Dokdy se přihlásit?

Uzávěrka přihlášek je 30. listopadu 2003. Přihlášky a zvukové záznamy posílejte na adresu: Dětská tisková agentura, Rádio Domino, Na Nivách 314, 141 00 Praha 4.


Co bude dál?

Pořadatel Dominiády 2003 zorganizuje několik veřejných poslechů přihlášených pořadů a předloží je také odborné a dětské porotě. Počet hlasů rozhodne, které pořady získají cenu Bohumila Koláře a které budou zařazeny do programu k Mezinárodnímu dni dětského vysílání. Na slavnostní předávání cen budou pozváni všichni autoři, redaktoři a zástupci médií, kteří do Dominiády 2003 přispějí.

Slávek Hrzal
předseda DTA a koordinátor DOMINIÁDY 2003

Klub Domino, Dětská tisková agentura
Na Nivách 314, 141 00 Praha 4, www.radiodomino.cz
tel. 603 426 422, 241 484 321, e-mail: dta@cmail.cz


press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.