BMI: Rekordní zájem o Junior Internet

středa 5. února 2003 ·

Téměř 200 přihlášek do nominačních soutěží již obdrželi organizátoři 4. ročníku dětské konference Junior Internet. Další zájemci se mohou přihlásit ještě do pondělí 10. února a rozšířit tak již nyní rekordní počet soutěžících.

Nejlepší z účastníků pak budou pozváni na konferenci, která se uskuteční 8. března jako jedna z akcí Března – měsíce Internetu v pražském Klubu Lávka a živě bude přenášena na http://live.atlas.cz. Záštitu nad konferencí převzal ministr informatiky Vladimír Mlynář, hlavním partnerem projektu se stala společnost Intel.

Konferenci Junior Internet vymyslely samy děti a dětský internetový časopis eZavináč (www.ezavinac.cz) ji spolu s BMI sdružením (www.brezen.cz) poprvé zorganizoval v roce 2000. Jak se mohli přesvědčit účastníci minulých ročníků, webové stránky a další internetové projekty vytvořené dětmi byly často na velmi profesionální úrovni. Pro řadu dětí se konference stala odrazovým můstkem k jejich další aktivní činnosti spojené s internetem. Každoročně jí předcházejí tzv. nominační soutěže, ve kterých děti musí předvést svoje internetové dovednosti.

Pro 4. ročník byly vyhlášeny tři soutěže. JuniorText představuje soutěž o nejlepší slohovou práci na téma Internetu a je pro děti do 14 let, stejně jako soutěž JuniorWeb, do které se mohou děti hlásit se svými webovými stránkami. Prvně je konference rozšířena i pro tvůrce do 18 let, kteří mohou přihlásit do soutěže JuniorProject rozsáhlejší webové stránky a internetové projekty. Podrobnosti o soutěžích i konferenci a registrační formulář jsou na www.juniorinternet.cz.

Mediálními partnery konference jsou Česká škola (www.ceskaskola.cz), Moje 1. noviny (www.moje1noviny.cz), Učitelské noviny a VTM. Konferenci podpoří také řada společností, které věnují ceny pro vítěze a do tomboly.

Konference Junior Internet představuje jednu z hlavních akcí projektu Březen – měsíc Internetu, organizovaného BMI sdružením. Záštitu nad jeho 6. ročníkem převzala Delegace Evropské komise v ČR, hlavními partnery jsou Česká pošta, České radiokomunikace, DIGI TRADE a LMC. Mediálními partnery jsou Atlas.cz, BertelsmannSpringer CZ, ČTK, Český rozhlas, IDG a Právo, odborným partnerem ICZ. Připravovaný program Měsíce Internetu je postupně aktualizován na www.brezen.cz.



BMI

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.