redakce: Jak se učitelům od ledna zvýší platy

pátek 20. prosince 2002 ·

Zveřejňujeme nové tabulky mzdových tarifů, platných v oblasti školství od 1. ledna 2003. Můžete se tak podívat, o kolik si ve své platové třídě a při své praxi přilepšíte. Tabulky jsou sestaveny na základě výpočtu školských odborů (ČMOS PŠ).

Vláda na svém zasedání v pondělí 16. 12. 2002 schválila novelu svého nařízení č. 251/1992 Sb., které obsahuje úpravu platových poměrů mimo jiné i zaměstnanců ve školství. Podstatou novely vládního nařízení, které vstoupí v účinnost dne 1. 1. 2003, je zvýšení platových tarifů.

Pro pedagogické pracovníky bylo zvýšeno i procento (dosud 8  %, nově 10  %), o které se zvyšuje platový tarif jinak obecně platný pro jiné zaměstnance. Pro informaci uvádíme obě tarifní tabulky, tj. "základní" i "zvýšenou o 10  %", která bude platit pro stanovení platu pedagogických pracovníků.

Novela vládního nařízení nebyla dosud oficiálně publikována, ale v předloženém vládním návrhu nedošlo, dle sdělených informací, k žádným změnám.

Tabulky si můžete stáhnout zde. (*.zip, 10kB)



redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.