Ladislava Knihová: WebTip: English-To-Go pro učitele angličtiny

Friday, December 6, 2002 ·

Přejete si osvěžit výuku angličtiny? Chtěli byste mít po ruce vždy svěží a zajímavé výukové materiály a zároveň ušetřit svůj drahocenný čas, který věnujete na přípravu hodin? Zkuste www.english-to-go.com a vaši studenti budou schopni reagovat na aktuální globální témata.

Pod heslem „Proměňte informace ve znalosti“ přináší English-To-Go užitečné výukové materiály pro učitele angličtiny z celého světa. Dnes jsou jeho registrovaní uživatelé  domovem ve 110 zemích. Obsahová náplň tohoto serveru  pochází z dílny mezinárodního týmu kvalifikovaných odborníků, zkušených učitelů, lektorů, lingvistů a odborníků na vzdělání.

Současnost – základní kritérium

Díky snadné orientaci a propracovanému systému vyhledávání si rychle vyberete plán hodiny podle názvu a krátké anotace a stáhnete si příslušné materiály. Někdy použijete plán hodiny přesně podle návrhu jeho tvůrců, jindy vám může vyhovovat pouze jeho část. Každopádně se práce s těmito výukovými materiály vrátí v podobě mnoha hodin ušetřeného času. Použitá struktura a náměty vám pak mohou být inspirací při přípravě vašich vlastních plánů hodin

Základním principem přípravy těchto plánů je výběr zajímavých aktuálních témat a precizní naplánování výukové jednotky. Takto připravený plán hodiny ve studentech vzbudí zájem, povzbudí je a splnění výukového cíle se pro ně stává určitou výzvou. Plány hodin vycházejí z nedávných událostí. Ke studentům se tak dostává současná angličtina a otevírá se prostor pro komunikaci s inspirativními náměty ze skutečného světa dneška (např. Cybercrime). Díky elektronické formě publikace těchto materiálů je tak odstraněna nevýhoda všech dlouhodobě připravovaných učebnic, jejichž obsah z hlediska aktuálnosti  nemůže nikdy elektronickým mediím konkurovat.

Registrace

English-To-Go nabízí hned tři druhy registrace.  Pro naše  současné podmínky je zajímavá první z nich – Guest Membership – která je zcela zdarma a umožňuje částečně využívat ty nejpodstatnější služby a informace: každý týden je připravena jedna kompletní lekce s novou tematikou (Instant Lesson), jedna „rozehřívací“ aktivita na začátek hodiny (Weekly Warmer), jedno téma z gramatiky (Anna Grammar) a jedno téma z lexika (Max Vocab). Pouze ke čtení je určen celý obsah Teacher´s Room a také diskusní fórum. Takto zaregistrovaný uživatel bude dále dostávat  každý týden informační newsletter (Weekly Newsletter).

Kromě toho existují ještě další dva druhy placené registrace – Silver  Membership (7,50 US dolarů měsíčně) a Golden Membership (12,50 US dolarů měsíčně), které poskytují uživateli neomezený přístup ke všem částem webu a ke všem plánům hodin.

Ještě před tím, než se rozhodnete zaregistrovat,  můžete si zcela nezávazně vyzkoušet  ukázkové plány hodin, které jsou vždy označeny tématem a  příslušnou úrovní znalosti jazyka.

Instant Workbook Library aneb cvičení vždy po ruce

Horkou novinkou a velmi užitečným doplněním plánů hodin je interaktivní nástroj pro studenty, jenž je určen pro samostudium. Jedná se o doplňková cvičení on-line, která můžete zadat svým studentům k samostatné práci či jako domácí úkol. Je vhodné tato cvičení zařazovat jak bezprostředně po výukové hodině, tak i s určitým časovým odstupem, což povede k hlubšímu zapamatování  probíraného tématu a dané slovní zásoby. Obsahová náplň vždy navazuje na plány hodin a je jejich  přímým doplňkem či rozšířením jiných materiálů, které na tomto webu můžete najít.

Ukázka interaktivního doplňujícího cvičení on-line k tématu o nedávno ukončených rekonstrukčních pracích na nakloněné věži v italské Pise v podobě „doplňovačky“ s vyhodnocením je pro vás připravena zde. Tento nástroj je určen pro předplatitele Golden Membership.

Názory uživatelů
V konkurenci mnoha skvělých vzdělávacích portálů je někdy těžké se orientovat či vybrat si ten pravý. Názory uživatelů nám mohou být částečným vodítkem. Pokud se rozhodnete www.english-to-go.com používat, napište nám, jaké jsou vaše zkušenosti s jeho aplikací v českých podmínkách, popř. jak jej hodnotí vaši studenti.

Ladislava Knihová

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.