redakce: Vítáme Učitelské listy!

pátek 6. září 2002 ·

Prestižní pedagogický časopis Učitelské listy se stal novým publikačním partnerem České školy. Na našem portálu vám tak společně nabídneme mnohem širší spektrum informací.

Na adrese http://ucitelske-listy.ceskaskola.cz nebo www.ucitelske-listy.cz naleznete webovu verzi nezávislého měsíčníku, který již desátým rokem přitahuje početnou skupinu pedagogů. Ti, kteří Učitelské listy dosud neznají, mohou začít v seznamování třeba na této profilové stránce.

Naopak ti, kteří časopis sledují alespoň rok, jsou možná překvapeni, proč se jeho vydavatel (Agentura STROM) rozhodl původní web zrušit a obsah přesunout na server České školy.

„Internetové stránky našeho časopisu vznikly s podporou grantu Open Society Fund. Pak je potkal podobný osud, jako mnoho jiných webů – problém s dalším provozem a aktualizací,“ vysvětluje Jana Hrubá, šéfredaktorka Učitelských listů. „Po několikaměsíčním „zamrznutí“ přivítala redakce nabídku publikačního partnerství České školy. Tento server i jeho redakční systém Media-Factory považujeme za špičkový a vážíme si odbornosti jeho autorů i návštěvníků. Domníváme se, že se zaměření obou webů bude dobře doplňovat. Děkujeme firmě Computer Press za vstřícnost a věříme, že naše spolupráce s Českou školou bude úspěšná.“

Učitelské listy u nás publikují při zachování plné redakční autonomie a zároveň využívají výhod profesionální technické podpory. Pro systém Media-Factory není problém provozovat na doméně druhého řádu jakýkoli počet webů s doménou řádu třetího. Výhodou je samostatná a oddělená administrace, která je navržena pro běžné uživatele bez webmasterovských znalostí. Každý web má svou vlastní databázi autorů, článků, diskusních příspěvků atd, přesto může čtenář současně vyhledávat na všech webech portálu.

Cílem České školy je postupem času sdružit více publikačních partnerů, přičemž bude samozřejmě kladen důraz na kvalitu obsahu. Rádi poskytneme prostor i dalším nestátním školským organizacím, které mají co říci, a chybí jim pouze kvalitní technické prostředky. Jsem poctěni, že prvním partnerem jsou právě Učitelské listy. Přejeme ničím nerušené čtení!



redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.