Škody na počítačích odstraní generální dodavatel

Wednesday, August 14, 2002 ·

Záplavy mohou postihnout až 500 škol, které obdržely počítačovou techniku v rámci SIPVZ, a zdrží další průběh projektu. Odstranění škod na této technice zajistí plně generální dodavatel. Oživeno o výzvu ICT koordinátorům, oblastním manažerům a dalším partnerům GD.

Informuje o tom dnešní tisková zpráva společností AutoCont On Line a ČESKÝ TELECOM:

"Škola pouze nahlásí na bezplatnou Zelenou linku 0800/24 25 26, že se jí záplavy dotkly, a vyřízení škodné události včetně instalace nové počítačové sítě zajistí plně pracovníci generálního dodavatele.

Zástupci školy by měli mít s likvidací škod na počítačové technice minimum starostí. Poškozenou techniku mohou školy při likvidaci škod přemístit, ale měly by ji ponechat ve stavu, v němž se po povodních nachází, do doby, než ji prohlédne zástupce pojišťovací společnosti.

Zhruba 500 škol, kterých se realizace projektu dotýká, by mohly postihnout rozsáhlé záplavy z posledních dnů. V Jihočeském, Středočeském a Ústeckém kraji a v Praze se celkem pracuje na 1350 školách, poškozena by mohla být podle prvních odhadů přibližně třetina. V tuto chvíli je evidováno asi 20 škol, kde musely být zastaveny práce na budování nové počítačové učebny.

V rámci projektu bude pravděpodobně na konci letošního září realizováno zhruba o 10 procent méně. Vyplývá to z předběžných odhadů projektových týmů generálního dodavatele. V září tedy bude k dispozici přibližně 80 procent z 3620 škol, jež mají být v první vlně realizace projektu vybaveny novou infrastrukturou. "V tuto chvíli se okamžitě zpomalila rychlost výroby a zavádění škol asi na polovinu, v celých Čechách se realizace téměř zastavila," uvedl výkonný vedoucí roll-outu na straně Generálního dodavatele Michal Štefanič.

Kromě samotného zbrždění realizace ve školách, které byly postiženy, bude dalším zpomalujícím faktorem rovněž potřeba intenzivního nasazení Oblastních manažerů a Lokálních dodavatelů na odstranění škod ve školách, jež byly zprovozněny ještě před povodněmi.

Kromě samotného zbrždění realizace ve školách, které byly postiženy, bude dalším zpomalujícím faktorem rovněž potřeba intenzivního nasazení Oblastních manažerů a Lokálních dodavatelů na odstranění škod ve školách, jež byly zprovozněny ještě před povodněmi."

 

Oživeno o výzvu partnerům GD (14.8.):

"Vyzývám všechny partnery generálního dodavatele projektu Internet do škol, zejména oblastní manažery, lokální dodavatele, ICT koordinátory ve školách a ICT garanty z řad soukromých společností:

Pomozte nám zajistit, aby naši spoluobčané nouzově ubytovaní ve školách měli prostřednictvím internetu možnost komunikovat s okolním světem. Spojte se, prosím, s řediteli a zřizovateli škol, ve kterých jsou ubytováni povodněmi postižení lidé, a dbejte na funkčnost a provozuschopnost počítačových sítí, které byly dodány v rámci 1. vlny Internetu do škol. Pomůžeme tak všem snahám o podporu těmto lidem.

Jaromír Horák
Vedoucí projektového týmu generálního dodavatele"



press

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.