redakce: Cvičebnice informatiky a materiály pro "školení Z"

Monday, August 26, 2002 ·

Rádi bychom vám představili nový projekt České školy, jehož smyslem je publikovat ucelené výukové materiály v elektronické podobě. Věříme, že vám pomohou efektivněji a příjemněji zvládat vaši pedagogickou práci.

11. září 2002 vám na našich stránkách nabídneme Cvičebnici informatiky a Výukové a testovací materiály pro “školení Z”, které probíhá v rámci SIPVZ. Oba produkty jsou první částí rozsáhlejšího projektu, jehož další obsah již připravujeme.

CVIČEBNICE
INFORMATIKY pokrývá hlavní témata výuky informatiky základních a středních škol, jako je zvládnutí Windows, Wordu, Excelu, internetového prohlížeče nebo e-mailu. Ke všem těmto tématům budou mít učitelé a žáci k dispozici procvičovací úkoly, pracovní listy k vytištění a metodiky.

Listy jsou po stažení a vytištění určeny k zapisování probírané látky. Vy i vaši žáci oceníte praktičnost předpřipravené zápisové struktury s vloženými obrázky (obrazovek, ikon, dialogových oken…), ke kterým stačí jen doplňovat vlastní poznámky.

Úkoly vám ušetří mnoho času po výkladu látky, kterou si mají žáci prakticky osvojit. Připraveny jsou pro ně sady souvislých úkolů, jež krok po kroku plní. K tomu využívají pracovní soubory, které si před zahájením práce stáhnou na svůj lokální disk. Úkoly lze využívat on-line nebo i vytištěné.

Metodická část pro učitele obsahuje pokyny ke správnému postupu a výsledky jednotlivých úkolů (např. tajenky, kterou žáci po splnění zadání rozluští).

VÝUKOVÉ A TESTOVACÍ MATERIÁLY PRO “ŠKOLENÍ Z” pokrývají osnovy školení úrovně Z, kterým bude v rámci PI SIPVZ procházet většina učitelů. Podobně jako cvičebnice obsahují pracovní listy a procvičovací úkoly, ovšem pro dospělé posluchače. Listy i jim usnadní a zrychlí zapisování probírané látky, úkoly jsou pak určeny především k procvičování nad rámec časové dotace školení. K listům a úkolům však bude k dispozici i generátor testů.

Generátor testů náhodně sestavuje zkušební sady z otázek, které testují oficiálně požadované znalosti. Forma kladení otázek je principiálně stejná jako u “ostrého” testu, jenž učitele čeká na závěr “školení Z”. Proč si jej nevyzkoušet nanečisto a kolikrát jen chcete?

(Ti, co sledují Českou školu déle, již tuší, že jde o významně dopracovanou a rozšířenou verzi Bitmanovy Archy, která na ukázku “visela” po nějaký čas na našem webu. Mimořádně dobré ohlasy nás ponoukly vydat se v tomto projektu nejprve tudy…)

A zpráva na závěr – vzhledem k náročnosti tohoto projektu nejsme schopni nabízet jeho obsah zdarma, ale jen za mírný poplatek od škol. Jinak to bohužel nejde a věříme, že nám i nadále zachováte svoji rostoucí přízeň.

Veškeré bližší informace i volně přístupnou část obsahu zde naleznete 11. září. Těšíme se na vás!



redakce

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.