redakce ČTK: V Praze budou povodňové prázdniny, ne však plošné

Thursday, August 22, 2002 ·

O 14 dní delší prázdniny budou mít pražské základní školy, které poničila velká voda nebo v nich stále ještě bydlí evakuovaní lidé. Magistrát doporučil ředitelům středních škol, aby i oni začátek školního roku kvůli složité dopravní situaci v Praze odsunuli. Seznam středních škol a gymnázií s delšími prázdninami magistrát zveřejní v úterý. Oznámil to dnes pražský primátor Igor Němec. "Doporučíme ředitelům škol, aby zajistili náhradní program," uvedl. Podle něj magistrát rovněž vyzval městské části, které jsou zřizovateli mateřských a základních škol, aby se po dohodě s řediteli snažily výuku zahájit co nejdříve.

Ministryně školství Petra Buzková vydala minulý týden generální souhlas a povolila tak povodní postiženým školám na dobu nezbytně nutnou odsunout začátek školního roku. "Ministerstvo má velký zájem na tom, aby školní rok začal 2. září. Chápeme, že v některých školách to není možné," řekla dnes Buzková. Zdůraznila, že plošně odsunutí školního roku nevyhlásí.

Ministryně připustila, že prázdniny v některých silně poničených školách mohou být i delší než jen do poloviny září. "O délce prázdnin rozhodne ředitel školy po dohodě se zřizovatelem, kterým jsou obce nebo kraje," zdůraznila Buzková. Podle ní může vedení školy posunout také začátek výuky například kvůli složité dopravě z 08:00 na 09:00.

Prodloužení prázdnin může přinést komplikace rodičům, kteří budou muset pro své potomky zajistit náhradní program. Ministerstvo proto postiženým školám nabídlo, že jim zprostředkuje prostory pro výuku. Žáci budou moci se svými učiteli odjet například do škol v přírodě. Resort má k dispozici asi 10.000 míst v různých školících a rekreačních zařízeních.



redakce ČTK

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.