redakce: Redakce České školy reaguje na tiskovou zprávu MŠMT

čtvrtek 21. února 2002 ·

Dne 14. 2. 2002 byla na webové stránce MŠMT zveřejněna tisková zpráva, v níž se vrchní ředitel sekce SIPVZ Drahomír Fránek důrazně ohrazuje proti příspěvku publikovanému na České škole.



V tiskové zprávě je mimo jiné uvedeno:

„V úterý 12. února 2002 zveřejnila redakce internetových novin „ceskaskola.cz“ příspěvek „ICT koordinátor – kdo, co, jak, za kolik", který se týká problematiky zavádění internetu do škol.

Redakce ceskaskola.cz uvádí, cituji: „Tento materiál Zlenické iniciativy učitelů informatiky vznikl na žádost pracovníků MŠMT, kterým byl nedávno zaslán. Vzhledem k tomu, že jde o první systematický návrh role ICT koordinátorů včetně způsobu jejich odměňování, zveřejňujeme jej na České škole.“

Vzhledem k tomu, že uvedená citace přináší nepravdivé informace a hrubým způsobem zkresluje fakta, považuje vedení sekce státní informační politiky ve vzdělávání (dále jen „SIPVZ“), za nutné vyjádřit tímto své stanovisko k výše uvedenému článku. „

V tiskové zprávě je pak níže zdůrazněno:

„Není pravdou, že by pracovníci MŠMT žádali, ať již na tomto jednání, či při jiných příležitostech, Zlenickou iniciativu o vytvoření jakýchkoli materiálů týkajících se problematiky SIPVZ.“


Redakce České školy k tiskové zprávě podotýká toto:

  • Příspěvek ICT koordinátor – kdo, co, jak, za kolik s citovanou úvodní anotací (perexem) nebyl publikován 12. 2. 2002, nýbrž 18. 1. 2002. MŠMT jej patrně zaměnilo s jiným příspěvkem ICT koordinátor – kdo, co, jak, za kolik – podruhé, který vyšel 12. 2. 2002 a v jehož textu bylo na první článek pouze hypertextově odkazováno.

  • Citovanou anotaci připravila redakce České školy na základě informací Zlenické iniciativy o žádosti MŠMT na vypracování publikovaného materiálu. Vzhledem k tomu, že se tato informace nejevila jako nijak kontroverzní, nebyla ověřována na MŠMT. Anotace sloužila pouze jako doprovodné vysvětlení, objasňující důvod vzniku tohoto materiálu, který byl vlastním předmětem příspěvku.

  • Česká škola nemůže ani nehodlá být soudcem ve sporu, zda materiál byl, či nebyl pracovníky MŠMT vyžádán. Odkazujeme zde pouze na veřejné prohlášení Zlenické iniciativy k tomuto problému. Ostatní ponecháváme na čtenářích, kteří mají možnost zaujmout své vlastní stanovisko.


Vít Šebor, šéfredaktor České školy.cz

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.