Josef Duhajský: Indoš.cz byl včera hacknut

čtvrtek 13. prosince 2001 ·

Netrpělivě očekávaný vzdělávací portál generálního dodavatele se stal terčem hackera dřív, než byl vůbec spuštěn. Během dne AutoCont zareagoval a na adrese www.indos.cz již žádný vtípek nenajdete. Tak se na něj můžete pro pobavení podívat aspoň tady.
Netrpělivě očekávaný vzdělávací portálu generálního dodavatele se stal terčem hackera dřív, než byl vůbec spuštěn. Během dne AutoCont zareagoval a na adrese www.indos.cz již žádný vtípek nenajdete. Tak se na něj můžete pro pobavení podívat aspoň tady.

Včera ráno (12. 12. 2001) jsem se kouknul na www.indos.cz . Tam mě čekala následující podívaná:


Tento malý hackerský kousek však netřeba přeceňovat a vyvozovat z něj závěry o zabezpečení budoucího portálu Indoš.cz. V současné době jde jen o drženou doménu, a nikoli server, který by bylo nutné pečlivě chránit a „záplatovat“.

Navíc úsměvné provedení tohoto hacku svědčí o tom, že jej nemá na svědomí žádná specializovaná hackerská skupina. Spíš možná zlomyslný učitel informatiky, kterému připadlo, že na mohutně propagované doméně se stále nic neděje …

Mimochodem, když se podíváte na „zajímavý odkaz“ www.indian.cz, - nepřipadá vám logo tamních cukrářů nápadně podobné logu Indoše.cz?

Josef Duhajský

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.