Cyril Pavelka: Jak to chodí při konkurzu na oblastního manažera

středa 12. prosince 2001 ·

V těchto mrazivých dnech probíhá druhé kolo výběrového řízení generálního dodavatele na obsazení funkcí oblastních manažerů. Sám jsem konkurz podstoupil v prvním termínu, a hned se tedy mohu podělit o své zážitky. Alespoň budou školy vědět, jak byly vybírány osoby, které pro ně brzy budou klíčovými partnery v SIPVZ.

Hlavní posuzovací stany sídlí v Praze, Brně a Plzni. Na severu Moravy, bohužel, uskupení AutoCont On Line – Český Telecom výběrové řízení neprovádí. Spolu s asi dvaceti uchazeči jsem se konkurzu zúčastnil 10. 12. 2001 v Praze, v budově Stimbuilding na Žižkově. Před osmou jsme již všichni seděli ve foyer budovy a netrpělivě očekávali, co se bude dít. Na většině účastníků bylo znát, že to nejsou žádní zelenáči, ale ostřílení „uchazeči o místo.“ Kupodivu naše řady neposílila žádná zástupkyně něžného pohlaví.

Při prezenci jsme obdrželi osobnostní testy, které jsme následně byli nuceni vyplňovat na koleně. Současně jsme ještě absolvovali asi pětiminutový minipohovor, ve kterém jsme odpovídali na dotaz, jak si představujeme pracovní den oblastního manažera a co od něj očekáváme. Mě si naštěstí vybrala velice příjemná, mladá slečna.

Po této vstupní fázi jsme se přesunuli do zasedací místnosti, kde jsme absolvovali dalších pět psychotestů, tentokrát již časově omezených. Poté již byla na některých účastnících patrná únava a jejich vzhled poněkud neprofesionálně zdomácněl. Budoucí „manažeři“ si však svou tvář zachovali i při následujícím srovnávacím grafickém testu.

Ke zděšení mnoha účastníků pokračovaly psychotesty dalším inteligenčním testem, kde cílem bylo postupovat podle instrukcí a splnit tak úkol – doplnit obrázek ve stanoveném časovém limitu. Poněkud zvláštně působilo, že nás všemi testy provázel slovensky mluvící lektor, zvláště pak při verbálních úkolech působily komicky jeho „československé“ výrazy.

Na závěr nás čekalo závěrečných sto otázek vědomostního, časově omezeného testu. Otázky byly rozděleny do čtyř kategorií, a to na software, hardware, komunikace a sítě. V průběhu tohoto asi nejnáročnějšího testu někteří mladší účastníci lovili odpovědi i jinde než ve své hlavě. K úspěšnému absolvování však stačilo odpovědět správně na 20  % otázek.

Tímto tříhodinový testovací maratón skončil a my, psychicky vyčerpaní, jsme byli prozatím propuštěni. S úspěšnými absolventy druhého kola bude pokračovat výběrové řízení třetím, závěrečným kolem v lednu 2002, kde stěžejním bodem bude 30 minutový pohovor. (Základní výběr do druhého kola byl proveden podle úvodních dotazníků na webu ACOlu.)

Shrnuto podtrženo - během konkurzu jsme odpověděli na cca 300 otázek, v nichž byl kladen důraz především na osobnostní profil. Podle množství i pečlivého provedení testů se zdá, že generální dodavatel nechce nic ponechat náhodě a snaží se co nejlépe vybrat své budoucí kontaktní osoby v regionech.

Cyril Pavelka

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.