redakce ČTK: Scio vydává informační noviny pro výběr dalšího studia

úterý 30. října 2001 ·

Žákům a studentům, kteří se budou hlásit na střední, vyšší odbornou či vysokou školu, mohou pomoci přehledy společnosti Scio. Její informační noviny Co studovat? aneb Kam na střední školu a Co studovat? aneb Kam na vysokou školu? budou k dostání již dnes nebo ve středu.

Přehled středních škol vyjde v nákladu 150.000 výtisků, a to v šesti variantách pro jednotlivé regiony. Informovat bude o počtech žáků, tříd, učitelů, vybavení škol, dnech otevřených dveří, oborech a úspěšnosti přijímaní absolventů na vysoké školy. Součástí novin budou tabulky nezaměstnanosti v jednotlivých oborech a přehled průměrných příjmů podle dosaženého vzdělání.

Přehled vysokých a vyšších odborných škol vyjde v nákladu 130.000 výtisků. U škol bude uvedeno jejich rozdělení na fakulty, studijní programy a obory. Dále budou noviny informovat o počtu studentů, pravděpodobnosti přijetí, vybavení školy, dnech otevřených dveří a o obsahu přijímacích zkoušek. Nebudou chybět ani souhrnné výsledky ankety Scia mezi studenty vysokých škol.

Informační noviny budou k dostání na stáncích PNS a ve vybraných knihkupectvích.

Databáze všech SŠ, VOŠ a VŠ bude v následujících dnech k dispozici na stránkách http://www.scio.cz/, na nich se mohou zájemci také přihlásit k Národním srovnávacím zkouškám 2002 . Za zmínku též stojí, že Scio zahajuje nový projekt placeného e-learningu. Internetové kursy pro přípravu k maturitě a k přijímacím zkouškám na VŠ budou funkční od 15. února 2002, vybrat si můžete z češtiny, matematiky a základů společenských věd. Cena kurzů je 790, resp. 880 Kč.

redakce ČTK

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.