Ludské telo

středa 19. září 2001 ·

Zaměření : Program na výklad a testování biologie člověka. Vhodný k výuce v 8. – 9. ročníku ZŠ.
OS a HW nároky : MS Windows 3.11 a vyšší. Na disku vyžaduje 3,4 MB.
Autor a rok vzniku : Marek Szaraz a Michal Laclavik, 0
Licence : freeware
Velikost : 1,7
Jazyk : slovensky

Výklad je rozdělen do několika částí podle stavby lidského těla. Ty popisují kostru, svaly, trávicí a dýchací soustavu, močové orgány, cévní a nervovou soustavu a smyslové orgány. Vždy po vstupu do některé z nich se na obrazovce objeví obrázek odpovídající zvolené části lidského těla opatřený stručným výkladem. Uživatel na něm dále může pomocí myši volit podrobnější zobrazení jednotlivých orgánů či částí lidského těla. Jeho součástí je opět krátký výklad.

Mezi jednotlivými částmi lze plynule přecházet. Obrázky jednotlivých částí lidského těla jsou kvalitně zpracovány a v takovém množství nejsou obsaženy v žádné učebnici biologie pro základní školy. Jedinou výtku mám k výkladu, který by dle mého názoru mohl být obsáhlejší. Autoři programu ovšem tuto připomínku předvídali a umožnili, aby učitel mohl vhodně upravovat a rozšiřovat nejenom výklad k jednotlivým obrázkům, ale i přidávat obrázky další. Návod k tomu je součástí dokumentace.

Kromě výkladu program umožňuje i ověření si nově získaných znalostí v testu. Počítač pokládá žákovi otázky společně s vhodnými obrázky. Ten potom musí vybrat správnou odpověď ze tří možností. Po zodpovězení všech otázek program žáka oznámkuje. Učitel má možnost vytvářet si jednoduchým způsobem své vlastní testy.

Ovládání programu je intuitivní, takže nevadí absence nápovědy. Velké množství kvalitních ilustrací a zajímavé téma činí program pro žáky velmi přitažlivým. Menší obtíže můžou přinášet snad jen rozdíly mezi naším a slovenským názvoslovím, které je v případě biologie přece jenom poněkud odlišné.


Zde stáhněte

dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.