Evropa

středa 19. září 2001 ·

Zaměření : Program na výuku zeměpisu Evropy. Použitelný k výuce v 6. – 7. ročníku ZŠ.
OS a HW nároky : MS Windows 3.1 a vyšší. Na disku vyžaduje 7 MB.
Autor a rok vzniku : Bořivoj Brdička a Dana Řezníčková, 1994
Licence : freeware
Velikost : 0,44
Jazyk : česky

Výkladová část programu je rozdělena do čtyř částí, které popisují státy Evropy, hlavní města, typickou krajinu různých částí Evropy a její kulturní památky.

Nejobsáhlejšího výkladu se žákovi dostane v kapitole věnující se státům Evropy. Stejně jako v ostatních částech má uživatel před sebou mapu Evropy (v tomto případě politickou) a kliknutím myši na kterýkoliv stát se zobrazí jeho popis, který obsahuje údaje o státním zřízení, název hlavního a několika dalších významných měst, údaje o rozloze, počtu obyvatel a jejich hustotě, národnostním složení a měně.

Další kapitoly výkladové části již tak obsáhlé nejsou. Žák má před sebou geografickou mapu Evropy, na níž jsou zvýrazněny aktivní body. Když na ně uživatel klikne myší, zobrazí se informace, které jsou vázány k tomuto bodu. Podle zvolené kapitoly jsou to buď informace o městech, krajině či kulturních památkách. Tyto informace jsou velmi stručné. Zvláště v případě měst, kdy se po kliknutí na bod zobrazí pouze název města, případně jeho fotografie.

Součástí programu je i část procvičovací. Ta je opět rozdělena do čtyř částí podle jednotlivých kapitol výkladu. Žák postupně umísťuje do slepé mapy Evropy státy, města a pohoří, názvy moří a řek a přiřazuje kulturní památky jednotlivým městům. Když si neví rady, může volně přecházet do výkladové části.

Ovládání programu je poměrně jednoduché a v každé části je navíc k dispozici nápověda popisující ovládání programu. Program je na našich školách využitelný hlavně díky procvičovací části, která mě na programu zaujala nejvíce. Výkladová část by mohla být podstatně obsáhlejší a její jednotlivé kapitoly by měly být vzájemně propojeny, aby měl uživatel studující údaje o jednotlivých zemích přístup i k informacím o jejich kulturních památkách a krajině.


Zde stáhněte

dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.