Drill 98

středa 19. září 2001 ·

Zaměření : Program na procvičování cizích slovíček.
OS a HW nároky : MS Windows 95 a vyšší. Na disku vyžaduje 0,5 MB.
Autor a rok vzniku : Václav Sýkora, 1998
Licence : shareware
Velikost : 0,8
Jazyk : česky

Drill je program, který předkládá uživateli slova a čeká na jejich správný překlad. Předností programu je možnost nastavit celou řadu atributů zkoušení. Uživatel může určit druh překladu (z cizího jazyka do rodného, naopak či kombinace obojího), způsob výběru slov z databáze (každé jen jednou, slova se špatnou odpovědí opakovat), časový limit a počet zkoušených slov. Zajímavé je, že žák může zvolit místo psané odpovědi odpověď myšlenou. V tomto případě nemusí zadávat přeložené slovo do počítače, ale stačí si ho myslet. Když chce přejít k další otázce, počítač zobrazí správnou odpověď..

V průběhu zkoušení žák vidí, na kolikátou otázku odpovídá, kolik otázek má ještě zodpovědět, počet správných odpovědí a svoji procentuální úspěšnost. Slovní zásoby, které program předkládá ke zkoušení si vytváří sám uživatel a může je ukládat do jednotlivých souborů. Editor na vytváření slovních zásob je součástí programu. Program dokonce umí předkládat ke zkoušení i více slovních zásob (souborů) najednou.

Výhodou programu je jeho univerzálnost, takže jde použít k podpoře výuky téměř kteréhokoliv cizího jazyka.


Zde stáhněte

dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.