Čas na zeměkouli

středa 19. září 2001 ·

Zaměření : Výklad tématiky časových pásem, cvičení i editor úloh.
OS a HW nároky : MS Win 3.1 a vyšší. Na disku vyžaduje 3,5 MB.
Autor a rok vzniku : Peter Takács, 1999
Licence : freeware
Velikost : 0,7
Jazyk : slovensky

Program se skládá ze tří částí. První – výkladová – část objasňuje pojem časového pásma, proč vůbec časová pásma existují, seznamuje uživatele s některými významnými časovými pásmy a naučí ho počítat, jaký je právě čas kdekoliv na světě. Výklad je ilustrován názornými obrázky.

Druhá část je procvičovací. Program vygeneruje uživateli sadu úloh podle zvolených parametrů (počet úloh a jejich typ) případně může otevřít soubor se zadanými úlohami. Žák vidí na obrazovce mapu světa rozdělenou podle časových pásem a má např. roztřídit zadaná města podle jejich příslušnosti do časových pásem, určit čas v zadaném městě, určit časové rozdíly mezi dvojicemi měst atd. Program kontroluje správnost řešení každé úlohy v testu (nezobrazí ovšem správné řešení) a umí samozřejmě zobrazit statistiku počtu dobrých a špatných řešení všech úloh sady. Žák má v případě nejasností během procvičování možnost vstoupit do výkladové části. Procvičovací část je obohacena o zvukovou kulisu při zobrazování výsledků úloh.

Poslední částí je editor úloh, který umožňuje uživateli vytvářet své vlastní úlohy a jejich sady. Program je velmi pěkně graficky zpracovaný, ovládání je jednoduché a děje se výhradně pomocí myši (s výjimkou řešení úloh s tvořenou odpovědí).


Zde stáhněte

dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.