redakce ČTK: Volná místa na vysokých školách

pátek 27. července 2001 ·

I když se i letos hlásilo na vysoké školy mnohem více zájemců, než mohou pojmout, některé z nich ještě nabízejí volná místa. Fakulty s nedostatkem zájemců vyhlásily na srpen a září druhá kola přijímacích zkoušek. Zde je jejich přehled.

Většinou jde o technické obory, šanci ale mají i uchazeči o humanitní disciplíny. Vyplývá to z internetových stránek škol.

Druhá kola přijímacích zkoušek pořádají například fakulty strojní, textilní, pedagogická a mechatroniky a mezioborových inženýrských studií Technické univerzity v Liberci.

Do 10. srpna přijímá přihlášky ke zkouškám fakulta strojní a do 20. srpna Hornicko-geologická fakulta ostravské technické univerzity.

Fakulta strojní Západočeské univerzity v Plzni přijímá vyplněné formuláře do 17. srpna.

Šanci mají i zájemci o studium chemie. Druhé kolo přijímacího řízení pořádá Fakulta chemická Vysokého učení technického v Brně, Chemicko-technologická fakulta Univerzity Pardubice a pražská Vysoká škola chemicko-technologická .

Naději mají i uchazeči o matematické obory: Druhé kolo přijímacího řízení vyhlásil Matematický ústav Slezské univerzity v Opavě.

Do 24. srpna se mohou zájemci přihlásit ke studiu řízení výroby v Ústavu techniky a řízení výroby Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.

Dodatečné přijímačky vypsalaPedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové. Zájemci o učitelství si mohou vybrat bakalářské studium fyzikálně-technická měření a výpočetní technika a magisterské studium učitelství pro 1. stupeň základních škol v oborech anglický nebo německý jazyk. V oborech učitelství pro 2. stupeň základních škol a střední školy se uchazeč může hlásit na aprobace dvou předmětů. Na výběr má obory chemie, fyzika, základy techniky a ruský jazyk.

Fakulta strojní ČVUT letos druhé kolo přijímacích zkoušek nevyhlásila, ale zájemci se mohou do konce července přihlásit ke studiu nového čtyřletého bakalářského programu strojírenství. Přijato zde bude 100 uchazečů.

Fakulta humanitních studií Univerzity Pardubice dodatečně zvýšila počet míst v nově nabízených tříletých bakalářských studijních programech filozofie - obor religionistika a sociologie - obor sociální antropologie. Přihlášky přijímá do 10. srpna.

redakce ČTK

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.