redakce: Dej hlas své škole - soutěž školních webových stránek

středa 11. dubna 2001 ·

Planeta Internetu letos opět připravila soutěž, v níž hlavní roli hrají webové stránky škol. Soutěž je nazvána "Dej hlas své škole" a jak už samotný název napovídá, vyhrávají ty webové stránky školy, které v průběhu soutěžního období obdrží co nejvíce e-mailových hlasů. A cena pro vítěznou školu? 30 počítačů.

Planeta Internetu letos opět připravila soutěž, v níž hlavní roli hrají webové stránky škol. Soutěž je nazvána "Dej hlas své škole" a jak už samotný název napovídá, vyhrávají ty webové stránky školy, které v průběhu soutěžního období obdrží co nejvíce e-mailových hlasů.

Oceněno bude prvních 5 webových stránek, pro které hlasovalo nejvíce lidí. Posílat své hlasy můžete už nyní až do uzavření soutěže, a to do 1. června 2001.

Kdo může soutěžit?

Přihlásit se může jakákoliv základní či střední škola v celé České republice, která má své vlastní webové stránky funkční a přístupné na internetu. Školu mohou reprezentovat i stránky žáka či studenta, který tuto školu navštěvuje (závisí na dohodě a svolení s vedením školy).

Jak se do soutěže zaregistrovat?

Přihlášku do soutěže provádí osoba pověřená ředitelem či zástupcem školy. Vyplní registrační formulář. Všechny vyplněné údaje musí být pravdivé, jinak škola automaticky ztrácí nárok na případnou výhru. Pokud po dobu trvání soutěže dojde ke změně např. názvu webové adresy či e-mailu, lze tyto údaje opravit v sekci Úpravy.

Hlasování
Posílat své e-mailové hlasy může každý vlastník e-mailové schránky, ať jsou to žáci, studenti přihlášené školy, jejich přátelé a učitelé, ale třeba i rodiče. Při vyhlašování vítězů soutěže bude zároveň vylosováno 10 e-mailových adres a jejich vlastníci obdrží ceny.

Známkování

Tak jako učitelé nemilosrdně známkují práce svých žáků a studentů, také v této soutěži můžete oznámkovat každé přihlášené škole její webovou stránku. Toto známkování nemá žádný vliv na průběh a vyhodnocení soutěže, poukazuje pouze na nedostatky, které by měla škola na svých webových stránkách odstranit. Při hodnocení bude kladen důraz především na tyto kritéria: jednoduchá orientace a přehlednost, spolehlivost, grafické zpracování a rozvržení, celkový dojem. 

Každé kritérium hodnocené webové stránky obdrží určitý počet "Zavináčků"; jejich počet po sečtení a zprůměrování představuje udělenou známku: 


@@@@@ výborná
@@@@ velmi dobrá
@@@ dobrá
@@ dostatečná
@ nedostatečná

A co můžete vyhrát?

Organizátoři slibují hodnotné ceny. Především bude odměněno pět škol, které získají nejvíce e-mailových hlasů. Škola, která se umístí na 1. místě, obdrží od Českého Telecomu 30 počítačů. Zároveň bude vylosováno 10 vlastníků e-mailových adres, kteří obdrží knihy od nakladatelství Portál a internetového knihkupectví Knihy.cz. Vítězům budou předány na závěrečné tiskové konferenci 19. června 2001 v Praze.

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.