redakce: Planeta Internetu po čtvrté

úterý 21. listopadu 2000 ·

Se svojí nabídkou pro školy opět přichází projekt Planeta Internetu, jehož čtvrtý ročník byl dnes oficiálně zahájen.

Projekt nabízí zdarma semináře pro školní třídy ve vybraných regionálních centrech v republice. Oproti minulému ročníku se počet center zvýšil na dvanáct. Budou otevřena v Praze, Benešově, Hradci Králové, Plzni, Českých Budějovicích, Ústí nad Labem, Karlových Varech, Brně, Otrokovicích, Olomouci, Jihlavě a Ostravě. Semináře se zde budou konat až do konce školního roku 2000/2001, tedy více než sedm měsíců. Letos by se mělo seminářů zúčastnit nejméně 30.000 zájemců.

Školení jsou určena pro začátečníky od druhého stupně základních škol až po studenty nejvyšších ročníků středních škol. Speciální kursy čekají i na kolektivy pedagogů, kteří se chtějí s Internetem seznámit a začít jej sami využívat. Účastníci po absolvování základního kursu zvládnou ovládání prohlížeče a jednoduché vyhledávání. Novinkou letošního roku jsou semináře pro pokročilé, které jsou zaměřeny zejména na podrobnější vyhledávání, elektronickou poštu a představení praktických stránek na Internetu.

Generálním partnerem Planety Internetu je Český Telecom, takže součástí projektu je i nabídka tzv. EDU.IOL balíčků od divize INTERNET OnLine. Balíčky nabízejí několik typů cenově zvýhodněného připojení na internet přes modem, pevnou linku nebo prostřednictvím bezdrátové technologie.

Podrobnější informace o projektu, seznam regionálních center s kontakty a doprovodné akce naleznou školáci a učitelé na internetové adrese http://edu.iol.cz/

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.