redakce: MfD: Víceletá gymnázia se rušit nebudou

středa 25. října 2000 ·

Návrh školského zákona nehodlají podpořit poslanci ODS ani Unie svobody, také sociální demokraté nejsou v názoru jednotní.

Záměr ministerstva školství vzal podle dnešního vydání MfDnes zasvé. Na včerejším zasedání Asociace ředitelů gymnázií a zástupců Unie rodičů znovu poslanec Walter Bartoš prohlásil, že všech 65 poslanců ODS bude hlasovat proti návrhu nového školského zákona, který s existencí víceletých gymnázií nepočítá. Podobně se během jednání vyslovil nejen předseda školského výboru parlamentu Petr Mareš z Unie Svobody, ale nakonec i sociálně demokratický poslanec Miloslav Kučera. „Nápad ministra má v našem klubu mnoho odpůrců, naprosto na to nemáme jednotný názor,“ cituje Kučeru Mladá fronta Dnes.

Náměstka ministra pro regionální školství Jaroslava Müllnera odmítnutí očividně nezaskočilo. „Jsou i jiné možnosti, jak problematiku víceletých gymnázií řešit. Navíc jsme díky razantní formulaci ve školském zákoně vyvolali diskuzi, která by jinak těžko nastala,“ prohlásil Müllner. Proti mnoha argumentům, které proti rušení víceletých gymnázií zazněly především z řad ředitelů těchto škol, se zástupci ministerstva ohradili několika sociologickými výzkumy a zkušenostmi ze zahraničí. Faktem totiž je, že v západní Evropě víceletá gymnázia víceméně neexistují a v zemích, kde jsou, se od nich upouští, uzávírá dnešní MfDnes.

Celý článek si můžete přečíst zde.

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.