redakce: HN: Premiér potvrdil zvýšení učitelských platů o 15 %

pondělí 17. července 2000 ·

Jaroslavu Rösslerovi, předsedovi školských odborů, premiér Zeman potvrdil, že platy učitelů v příštím roce stoupnou o 15  %. Během čtrnácti dnů by měla vláda rozhodnou, jestli se tak stane zvýšením tarifů nebo jiným způsobem. Celková částka určená pro zvýšení platů dosáhne 3,5 miliardy korun.

Hospodářské noviny dále uvádějí: „Představuje-li srovnatelnou základnu pro financování školství rok 2000, tak pro příští rok je potřeba 88 miliard korun. To je nárůst více než 17 miliard. Totéž se musí zopakovat i v roce 2002, kdy by rozpočet resortu školství měl mít 105 miliard," poznamenal Jaroslav Rössler. Odvolává se na příslib premiéra a jeho ministrů, že do konce funkčního období sociálně demokratická vláda zvýší platy učitelů tak, aby byly o 30  % vyšší než průměrný plat.

Celý článek si můžete přečíst zde.

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.