redakce: Většina lidí důvěřuje vládě, že zlepší stav školství

úterý 27. června 2000 ·

Více než polovina občanů si myslí, že současná vláda učiní nějaké, alespoň malé pozitivní změny ve školském a vzdělávacím systému. Téměř jedna čtvrtina Čechů však nevěří, že se kabinet premiéra Miloše Zemana zaslouží v oblasti školství o jakékoliv změny k lepšímu.

Alespoň malé změny k lepšímu v českém školství očekává od sociálnědemokratické vlády 57,4 procenta dotázaných. Velké změny ve školství si od vlády slibují jen čtyři procenta respondentů. Téměř čtvrtina, přesně 23 procent dospělých Čechů si myslí, že současná vláda neučiní ve vzdělávacím systému žádné pozitivní změny. Více než 15 procent respondentů nedokázalo na otázku odpovědět.

Nejvíce věří Zemanovu kabinetu příznivci ČSSD. Více než tři čtvrtiny z nich si myslí, že se vláda ve školství postará o změny k lepšímu. Nejméně pak důvěřují vládě voliči KSČM. Téměř 35 procent z nich se domnívá, že vláda neučiní jakékoliv kroky, které by vedly ke zlepšení školního systému.

Tolik fakta, založená na nejnovějším šetření Sofres-Factum. Zajímavé je také srovnání s posledním průzkumem důvěry občanů ve státní instituce, který byl stejnou agenturou proveden v dubnu. Podle něj totiž současné vládě jako takové důvěřuje pouhých 29 procent, což se příliš nesrovnává s většinovou důvěrou lidí v pozitivní změny ve školství. Téměř by se zdálo, že považujeme školství za tak špatné, že jej i špatná vláda může jenom vylepšovat, protože horší to už být nemůže. Jenže to si lidé nemyslí, alespoň podle jiného průzkumu, který jsme také nedávno publikovali. Tak jak to tedy ve skutečnosti je?

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.