Milan Hausner: Do světa přes Internet: Expo 2000

pátek 9. června 2000 ·

Je vcelku nasnadě, že s otevřením světové výstavy v německém Hannoveru byla zprovozněna i webovská stránka této významné světové události. Je v mnoha světových řečech. Hádejte, zda je v češtině ?

Protože tento server je věnován školství, nemohl jsem si odpustit a zadat do searche na této straně anglické education. Dostalo se mi odpovědi ve 134 odkazech. Některé z nich jsou velmi zajímavé a některé ne příliš. Nebudu vás příliš zatěžovat, každý trochu znalý uživatel internetu velmi snadno provede obdobné hledání. Adresa stránky je www.expo2000.com. Jen za několik prvních dní (7.6. 20.00) se již na tento web podívalo 32 000 uživatelů. Rozhodně to není číslo malé.

Budeme pro vás tuto stránku sledovat a přinášet zajímavé odkazy vztahující se k vzdělání. Pro tentokrát to bude http://www.expo2000.de/englisch/geschichte/paris1937.html

Na této stránce (uvádím jen pro zajímavost rok 1937) se můžete projít Paříží v průběhu tohoto století. Docela to stojí za to.

Zajímavou součástí webu jsou stránky Project around world. Je mi tak trochu smutno, že jsem zde našel jediný český – a to ještě německo – český projekt. Najít hyperlink na obsáhlejší údaje o České republice mi dalo docela práci (www.czech.cz).

Vím, že kritika je českou perlou a hledáme chyby na všem, co vidíme. Každopádně odkazy na Českou republiku ve vztahu ke světové výstavě mi připadají poněkud víc než smutné.

A bohužel, když se podíváte na českou stránku www.expo2000.cz, tak rozhodně také nemůžeme být zrovna tak dvakrát potěšeni. Nemohu se ubránit dojmu, že tento stav je jen klasickou ukázkou reality, jak česká expozice vznikala a s jakými problémy se setkávala.

Živím se nadějí, že tato stránka se stane přinejmenším stejným mediem, jako jsou stránky projektu Praha město kultury. Málo platné, bez aktualizace není internet tím, čím by býti měl a čím zcela určitě je. Třeba už zítra to bude i na tomto webu jinak.

Je teprve začátek a pořád platí, konec dobrý… .

(Nebo jsou to jen sny jednoho maniaka, pro kterého se internet stal médiem sledování, co se děje ve světě …??)

Milan Hausner

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.