Milan Hausner: Holandsko se srovnává se Skandinávií. S kým se budeme v nejbližší době srovnávat my?

úterý 2. května 2000 ·

Holandská vláda na zasedání v Haagu přijala rozsáhlá opatření na podporu rozvoje a využití Internetu ve školách a v malých podnicích. Cílem je zajistit, aby Nizozemí zaujalo jedno z prvních míst v oblasti elektronického obchodu v Evropě.

Čtvrtek, 27. dubna 2000 Reuters

"Možnosti informačních technologií jsou neomezené… ale my nevyužíváme všechny jeho přednosti. Když se srovnáme se Švédskem či Finskem, je jasné, že musíme hodně přidat," prohlásila Annemarie Jorritsma, ministryně financí. Byla tak zahájena kampaň označovaná jako "the Netherlands go digital."

Kampaň je organizována ve spolupráci ministerstva školství společně s ministerstvem vnitřních věcí, spravedlnosti a dopravy. Snahou je prosadit Internet do všech oblastí lidské činnosti.

Největší důraz je však kladen na školství (školy a university). 710 milionů dolarů bude do roku 2002 investováno tak, aby přes 12000 vzdělávacích institucí mělo neomezený přístup k Internetu. "Sice jsme sjeli ze 23 místa na osmé v oblasti výuky pomocí internetu, ale potřebujeme se dostat na první místo," prohlásil ministr školství Loek Hermans.

Sedm milionů guldenů je v současné době také určeno jako pobídka do oblasti e-obchodu.

Vláda v průzkumu zjistila, že pouze 1/5 malých podniků využívá Internet a pouze dalších 14 % o tom uvažuje. Tato statistika se musí podle rozhodnutí holandské vlády radikálně změnit.

I když v oblasti Internetu vládne světu Skandinávie, Holanďané přesto věří, že se bezdrátová komunikace a Internet uchytí velmi rychle. Už nyní má 40 % Holanďanů mobilní telefon.

Milan Hausner

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.