Valerie Wágnerová: Nový doktorský program na Univerzitě Pardubice

pátek 7. dubna 2000 ·

Společně koncipovaný program doktorských studií pro nejúspěšnější absolventy magisterských studií tří ekonomicky zaměřených fakult - Univerzity Pardubice, VŠ pedagogické Hradec Králové a Technické univerzity v Liberci připraví vysoce kvalifikované odborníky ve třech oborech: v Informatice ve veřejné správě, v Podnikové informatice a v Informačním a znalostním managementu. Po čtyřech letech příprav a společného úsilí tří vysokých škol byl na počátku roku 2000 Akreditační komisí vlády a následně ministrem školství mládeže a tělovýchovy ČR schválen doktorský studijní program „Systémové inženýrství a informatika“. Společně koncipovaný program doktorských studií pro nejúspěšnější absolventy magisterských studií tří ekonomicky zaměřených fakult - Univerzity Pardubice, Vysoké školy pedagogické v Hradci Králové a Technické univerzity v Liberci připraví vysoce kvalifikované odborníky ve třech oborech: v Informatice ve veřejné správě, jejíž výuku garantuje právě pardubická Fakulta ekonomicko-správní, v Podnikové informatice (kterou garantuje Hospodářská fakulta TU v Liberci) a v Informačním a znalostním managementu (jehož garantem je Fakulta řízení a informační technologie VŠP v Hradci Králové). Absolvent - doktor věd s titulem Ph.D. - bude připraven jak pro pedagogickou a vědeckou činnost na vysokých školách, vědeckých a výzkumných pracovištích dalších institucí, ale uplatní se rovněž jako manager s hlubokou znalostí návrhu a využití informační a komunikační technologie, znalostních manažerských systémů, nástrojů na podporu rozhodování na vyšších článcích řízení v podnicích, organizacích a institucích veřejné správy v regionech a na celostátní úrovni. První ročník nového doktorského studijního programu „Systémové inženýrství a informatika“ s nabídkou tří zmíněných oborů bude zahájen v nadcházejícím akademickém roce 2000/2001. V současné době se na Univerzitě Pardubice pěstují doktorská studia na Fakultě chemicko-technologické (v 8 programech s 12 obory) a na Dopravní fakultě Jana Pernera (v 1 programu se dvěma obory), v nichž náročnou vědeckou přípravou prochází 320 doktorandů.

Valerie Wágnerová

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.