redakce: Student děkanem právnické fakulty?

sobota 6. listopadu 1999 ·

Dvaadvacetiletý student kandiduje na místo děkana PrF Univerzity Karlovy. V čele děkanátu Právnické fakulty Univerzity Karlovy může od 1. února stanout student čtvrtého ročníku Jiří Hladík. Tuto možnost připouští nový zákon o vysokých školách, který nestanovuje žádné zvláštní požadavky pro způsobilost na funkci děkana. Hladíka, který 17. listopadu oslaví svoje 22. narozeniny, navrhlo na tuto funkci šest studentů, z nichž jeden je členem akademického senátu, který volí budoucího děkana. "Již čtyři roky komunikuji na fakultě se studenty i pedagogy a nebaví mě stále si jen na něco stěžovat," řekl o důvodech své kandidatury Hladík s tím, že ve svém volebním programu klade důraz na směr, kterým by se měla právnická fakulta v budoucnosti ubírat. "Alma mater se ke svým studentům nemůže chovat jako macecha," říká v dalším z bodů programu, který vyvěsil na právnické fakultě a prostřednictvím podatelny jej distribuoval i na další pracoviště fakulty. Podle Hladíka existuje například řada pracovních míst, na něž by fakulta mohla přednostně najímat vlastní studenty, například jako pracovníky knihovny či studentské poradce. O budoucím děkanovi rozhodnou členové akademického senátu ve čtvrtek 11. listopadu. Vedle Hladíka jsou dalšími navrženými kandidáty pedagogové Vladimír Kindl, Petr Troester, Stanislav Pliva, Jiří Švestka a Aleš Gerloch. Hladík je od letošního roku předsedou pražské pobočky Evropské asociace studentů práv, která soustřeďuje asi 25.000 studentů ze 42 evropských zemí. Asociace vydává v Praze vlastní časopis, jehož šéfredaktorem je rovněž Hladík. Podle Petra Mikeše, studenta třetího ročníku právnické fakulty a tiskového mluvčího Hladíka, splnil studentský kandidát na děkanské křeslo své studijní povinnosti a chybí mu jen jedna zkouška, kterou může vykonat do konce ledna.

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.