redakce: PROGRAM COMENIUS

úterý 29. června 1999 ·

Program COMENIUS je součástí programu Evropské unie SOCRATES a vychází ze snahy Evropského společenství o prohloubení spolupráce mezi školami v rámci členských států EU, a od roku 1997 i v rámci zemí přidružených k Evropské unii.

Cílem programu COMENIUS je posílit evropský rozměr základního a středního školství, zvýšit úroveň vzdělávání dětí migračních pracovníků a Romů, stimulovat vzájemné výměny učitelů a vytvářet sítě institucí zabývajících se stálou profesní přípravou učitelů. COMENIUS je program přístupný nejen členským zemím Evropské unie, ale i zemím skupiny EFTA a zemím Střední a Východní Evropy oficiálně přijatých do programu a Kypru. Smyslem je posílit spolupráci škol evropského regionu při realizaci vzdělávací politiky v jednotlivých zemích, postupně sbližovat vzdělávací systémy v zemích Evropy a odstraňovat bariéry mezi národy a zeměmi.

COMENIUS podporuje následující činnosti:

Aktivita 1: Partnerství mezi školami, kde školy z různých účastnických států spolupracují na společném evropském vzdělávacím projektu.

Aktivita 2: Nadnárodní projekty řešící problematiku vzdělávání dětí migračních pracovníků, kočovníků a Romů, jakož i vzdělávání v prostředí smíšených kultur.

Aktivita 3: Evropské projekty profesního vzdělávání pedagogů při zaměstnání, zaměřené na prohloubení evropského rozměru základního a středního školství a na zkvalitnění výsledků vzdělávání.

Více informací o projektu:
http://www.csvs.cz/STRUKT/EU/socrates/Grafika/Comenius/IndexCom.htm

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.