redakce: Odvolaní školní inspektoři si stěžují parlamentu a soudu

středa 30. června 1999 ·

Někteří školní inspektoři, které odvolal ministr školství E. Zeman,zaslali stížnost parlamentu i soudu. Někteří školní inspektoři, které odvolal ministr školství E. Zeman, aniž by je podle nich informoval o důvodech, zaslali stížnost parlamentu i soudu. Proti personální politice ministerstva školství se v poslední době ohradili i někteří odvolaní ředitelé škol a školských úřadů. Na postup vedení ministerstva a jemu podřízené České školní inspekce si již delší dobu stěžuje například odvolaný ústřední školní inspektor Vladimír Valeš, jeho tehdejší náměstkyně Jaroslava Wenigerová a bývalý inspektor Ivo Fencl. "Ministr mě odvolal bez udání důvodu v listopadu. Nabídli mi přechodnou smlouvu, která mě degradovala na jakéhosi asistenta, což organizační řád inspekce vůbec nezná", řekl Fencl. Ministr Zeman přes svou mluvčí Vladimíru Malikiovou vzkázal, že Fencla odvolal pro opakované profesionální selhání. Výhrady ke své práci se údajně nedozvěděli ani odvolaní inspektoři Valeš a Wenigerová. "Prý jsme poškodili pověst resortu a jeho vedení tím, že jsme vystoupili v televizi a řekli svůj názor", řekla Wenigerová. Podle Malikiové ministr odvolal Valeše a Wenigerovou proto, že brzdili jakoukoli reformu inspekce. "Preferovali v podstatě mechanické zpracování inspekčních zpráv", uvedla mluvčí.

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.